Wersja archiwalna 2007-09-18 15:54:06
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU
dot.: postępowania o udzielenie zamówienia publicznego: OŚ. 341 – 11/2007 „Zakup i dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej - świetlica i Przedszkola Samorządowego w Sannikach”.
Działając na podstawie art. 40 ust. 1 Prawa zamówień publicznych (t. j. Dz. U. z 2006 r. Nr 164, poz. 1163 z późn. zm.) Gmina Sanniki zawiadamia o wszczęciu postępowania o udzielenie zamówienia publicznego.
I. Nazwa (firma) i adres zamawiającego.
GMINA SANNIKI
ul. Warszawska 169
09 – 540 Sanniki
www:sanniki.bip.org.pl
E-mail: sanniki@zgwrp.org.pl
Godziny urzędowania: 730:1530
II. Określenie trybu zamówienia:
Postępowanie prowadzone jest w trybie przetargu nieograniczonego o wartości szacunkowej poniżej progów ustalonych na podstawie art. 11 ust. 8 Prawa zamówień publicznych.
III. Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia:
Specyfikacja istotnych warunków zamówienia zamieszczona zostanie na stronie internetowej:
www:sanniki.bip.org.pl
Na wniosek Wykonawcy Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać: w siedzibie Zamawiającego, tj. Urząd Gminy w Sannikach, pokój nr 14, koszt SIWZ: 30,00 PLN.
IV. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia, z podaniem informacji o możliwości składania ofert częściowych.
Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej – świetlica i Przedszkola Samorządowego w Sannikach.
Rozchód miesięczny – ilość:
Część A- Mięso |
| |||
Schab |
56 kg |
| ||
łopatka mielona |
55 kg |
| ||
pachwina |
17 kg |
| ||
żeberka |
43 kg |
| ||
wołowina rosołowa |
7,9 kg |
| ||
Golonka |
5,1 kg |
| ||
mięso mielone |
10 kg |
| ||
mięso na gulasz |
23 kg |
| ||
flaki |
16 kg |
| ||
Część B- Produkty mięsno-wędliniarskie |
| |||
Kiełbasa |
24,5 kg |
| ||
szynka |
2 kg |
| ||
pasztet |
17 kg |
| ||
Część C- Drób |
| |||
Kurczaki |
36,1 kg |
| ||
Udka |
42 kg |
| ||
piersi z kością |
39 kg |
| ||
porcje rosołowe |
10 kg |
| ||
skrzydełka |
32 kg |
| ||
filet z kurczaka |
11 kg |
| ||
|
Cześć D - Mleko i przetwory mleczne | |||
|
ser biały |
55 kg | ||
|
mleko |
95 l | ||
|
śmietana |
128 l | ||
|
masło |
125 | ||
|
Serek „Twój smak’’ |
7 | ||
|
Ser żółty |
4 kg | ||
|
Jogurt |
154 | ||
|
|
| ||
|
Część E - Przyprawy, makarony, mąki, kasze, przetwory owocowe i warzywne, ryby, owoce i warzywa | |||
|
Ziemniaki |
865 kg | ||
|
Marchew |
106 kg | ||
|
Pietruszka |
36,5 kg | ||
|
Por |
45 kg | ||
|
Pieczarki |
4 kg | ||
|
Pomidory |
5 kg | ||
|
Ogórki świeże |
15 kg | ||
|
Groch |
10 kg | ||
|
Koperek |
48 pęczki | ||
|
Natka |
16 pęczki | ||
|
Jabłka |
145 kg | ||
|
Cebula |
22 kg | ||
|
kapusta pekinka |
6 kg | ||
|
kapusta biała |
22 kg | ||
|
kapusta kwaszona |
62 kg | ||
|
Seler |
36 kg | ||
|
Fasola |
16 kg | ||
|
Kalafior |
4 kg | ||
|
ogórki konserwowe |
18 słoików | ||
|
Cytryny |
9 kg | ||
|
Buraczki |
50 kg | ||
|
Banany |
35 kg | ||
|
fasola mrożona |
4 | ||
|
Sałata |
30 główek | ||
|
Mąka |
25,5 kg | ||
|
makaron świderki |
113 | ||
|
Kasza manna |
0,5 kg | ||
|
Ryż |
35 kg | ||
|
Kasza jęczmienna |
11 kg | ||
|
Cukier |
93 kg | ||
|
Dżem |
52 | ||
|
koncentrat pomidorowy |
25 | ||
|
Powidła |
4 | ||
|
Syrop owocowy |
20 | ||
|
Kompot wiśniowy |
16 l. | ||
|
Chrzan biały |
3 | ||
|
Sok |
59 | ||
|
Sól |
23 kg | ||
|
kwasek cytrynowy |
6 szt. | ||
|
liść laurowy |
9 szt | ||
|
Jarzynka |
50 szt. | ||
|
Vegeta ( przyprawa ) |
81 szt. | ||
|
Barszcz biały |
41 szt. | ||
|
Majeranek |
30 szt. | ||
|
Papryka |
4 szt | ||
|
Budyń |
10 szt. | ||
|
Krem czekoladowy |
2 szt. | ||
|
Zupa fasolowa |
10 szt. | ||
|
Zupa pieczarkowa |
20 szt. | ||
|
Pieprz mielony |
12 szt. | ||
|
Ziele angielskie |
1 szt. | ||
|
Kostki rosołowe |
36 op. | ||
|
Bulion |
6,8 l | ||
|
Chleb |
118 szt. | ||
|
Bułki |
33 szt. | ||
|
Bułka tarta |
26 op. | ||
|
Jajka |
192 mendli | ||
|
Smalec |
50 szt. | ||
|
Herbata |
35 szt. | ||
|
Olej |
10,8 l. | ||
|
Majonez |
12 szt. | ||
|
Kakao |
5 szt. | ||
|
Kawa Inka |
5 szt. | ||
|
Ocet |
3 l. | ||
|
Batony |
160 szt. | ||
|
Cukier waniliowy |
2 szt. | ||
|
Planta ( tłuszcz do smażenia ) |
64 szt. | ||
|
Sos sałatkowy |
12 szt. | ||
|
Sos buraczany |
6 l. | ||
|
Żurek |
2 l. | ||
|
Truskawki (produkty sezonowe ) |
30 kg | ||
|
Cynamon |
1szt |
kod CPV
15.00.00.00 - 8 Produkty spożywcze i napoje.
36.67.20.00 – 2 Dostawa prowiantu.
Zamawiający nie przewiduje możliwości składania ofert częściowych.
V. Informacja o możliwości złożenia oferty wariantowej.
Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych.
VI. Termin wykonania zamówienia.
Rok szkolny 2007/2008.
VII. Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków.
1. Warunki udziału w postępowaniu:
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełnią następujące warunki:
1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień.
2) posiadają niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia.
3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia.
2. Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne.
Z ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego wyklucza się:
- wykonawców, którzy nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne, o których mowa w art. 22 ust. 1 Prawa zamówień publicznych.
- wykonawców, którzy wykonywali bezpośrednio czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności chyba, że udział tych wykonawców w postępowaniu nie utrudni uczciwej konkurencji.
- wykonawców, którzy złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania.
- wykonawców, którzy nie złożyli oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków.
3. Zamawiający odrzuca ofertę, która:
- jest niezgodna z ustawą lub jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia.
- jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji.
- zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia.
- została złożona przez wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia lub niezaproszonego do składania ofert.
- zawiera omyłki rachunkowe w obliczeniu ceny, których nie można poprawić na podstawie art. 88, lub błędy w obliczeniu ceny.
- w terminie 7 dni od dnia otrzymania zawiadomienia wykonawca nie zgodził się na poprawienie omyłki rachunkowej w obliczeniu ceny.
- jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów.
VIII. Informacja na temat wadium.
Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
IX. Kryteria oceny ofert i ich znaczenie.
Nazwa kryterium: |
Waga: |
Cena |
100 |
X. Miejsce i termin składania ofert.
Oferty należy składać do dnia: 26. 09. 2007 r. do godz. 950
w Urzędzie Gminy w Sannikach
ul. Warszawska 169
09-540 Sanniki
Pokój nr 10 (sekretariat).
XI. Miejsce i termin otwarcia ofert.
Otwarcie ofert nastąpi w dniu: 26. 09. 2007 r. o godz. 1000
w Urzędzie Gminy w Sannikach
ul. Warszawska 169
09-540 Sanniki
Pokój nr 14.
XII. Termin związania ofertą.
Wykonawca pozostaje związany ofertą przez okres 30 dni, tj. do dnia 25. 10. 2007 r.
XIII. Informacje o zamiarze zawarcia umowy ramowej.
Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej.
XIV. Informacje o zamiarze ustanowienia dynamicznego systemu zakupów wraz z adresem strony internetowej, na której będą zamieszczane dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów.
Zamawiający nie przewiduje możliwości przeprowadzenia dynamicznego systemu zakupów.
XV. Informacje o przewidywanym wyborze najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji elektronicznej wraz z adresem strony internetowej, na której będzie prowadzona aukcja elektroniczna.
Zamawiający nie przewiduje możliwości wyboru najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji elektronicznej.
XVI. Termin zamieszczenia ogłoszenia o zamówieniu w BZP.
Ogłoszenie o zamówieniu zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych Nr 169564 z dnia 18. 09. 2007 r.
Informacje o dokumencie:
- Informację wprowawdził(a) do BIP: Administrator
- Data udostępnienia w BIP: 2007-09-18
- Informacja zaktualizowana przez: Administrator
- Data ostatniej aktualizacji: 2007-09-18 15:54:06
- Liczba odsłon: 250
- wróć do wersji akturalnej
- Historia dokumentu: