Wersja archiwalna 2006-09-06 13:43:12
Sanniki, 2006-09-05
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU
dot.: postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na zakup i dostawę artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej – świetlica i Przedszkola Samorządowego w Sannikach.
Działając na podstawie art. 4a ust.3 oraz art. 39 Pzp Gmina Sanniki zawiadamia o wszczęciu postępowania o udzielenie zamówienia publicznego.
1) Nazwa i adres zamawiającego:
Gmina Sanniki
ul. Warszawska 169
09-540 Sanniki
Godziny urzędowania: 7:30 - 15:30
2) Określenie trybu zamówienia:
przetarg nieograniczony o wartości szacunkowej poniżej 60 000 euro
3) Adres strony internetowej, na której zamieszczona została specyfikacja istotnych warunków zamówienia:
Na wniosek Wykonawcy Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać w Urzędzie Gminy w Sannikach w godz. 7:30 - 15:30 przy odpłatności 25,00 PLN.
4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia, z podaniem informacji o możliwości składania ofert częściowych:
Opis przedmiotu, wielkości i zakresu zamówienia :
Dostawa art. spożywczych dla jednostek oświatowych gminy Sanniki
Rozchód miesięczny - ilość
Część A- Mięso |
| |||
Schab |
34 kg |
| ||
łopatka mielona |
61 kg |
| ||
Pachwina |
13 kg |
| ||
Żeberka |
32 kg |
| ||
wołowina rosołowa |
4 kg |
| ||
Golonka |
4 kg |
| ||
mięso mielone |
15 kg |
| ||
mięso na gulasz |
14 kg |
| ||
Flaki |
24 kg |
| ||
Część B- Produkty mięsno-wędliniarskie |
| |||
Kiełbasa |
16 kg |
| ||
biała kiełbasa |
20 kg |
| ||
Szynka |
4 kg |
| ||
Pasztet |
15 kg |
| ||
Część C- Drób |
|
| ||
Kurczaki |
3 kg |
| ||
Udka |
32 kg |
| ||
piersi z kością |
36 kg |
| ||
porcje rosołowe |
11 kg |
| ||
Skrzydełka |
32 kg |
| ||
filet z kurczaka |
20 kg |
| ||
|
Cześć D - Mleko i przetwory mleczne | |||
|
ser biały |
55 kg | ||
|
Mleko |
125 l | ||
|
Śmietana |
109 l | ||
|
Masło |
97 szt./ 20 dkg | ||
|
serek homogenizowany |
18 szt. /10 dkg | ||
|
Ser żółty |
4 kg | ||
|
|
| ||
|
Część E - Przyprawy, makarony, mąki, kasze, przetwory owocowe i warzywne, ryby, owoce i warzywa | |||
|
Ziemniaki |
1111 kg | ||
|
Marchew |
111 kg | ||
|
Pietruszka |
36 kg | ||
|
Por |
50 kg | ||
|
Pieczarki |
4 kg | ||
|
Pomidory |
38 kg | ||
|
Ogórki świeże |
39 kg | ||
|
Groch |
5 kg | ||
|
Koperek |
22 pęczki | ||
|
Natka |
20 pęczki | ||
|
Jabłka |
260 kg | ||
|
Cebula |
12 kg | ||
|
kapusta pekinka |
33 kg | ||
|
kapusta biała |
5 kg | ||
|
kapusta kwaszona |
55 kg | ||
|
ogórki kwaszone |
32 kg | ||
|
Seler |
36 kg | ||
|
Fasola |
16 kg | ||
|
kapusta czerwona |
9 kg | ||
|
kapusta włoska |
11 kg | ||
|
Kalafior |
14 kg | ||
|
ogórki konserwowe |
14 słoików | ||
|
Papryka świeża |
1 kg | ||
|
Cytryny |
8 kg | ||
|
Buraczki |
30 kg | ||
|
Banany |
68 kg | ||
|
fasola mrożona |
4op./ 0,5 kg | ||
|
Sałata |
30 główek | ||
|
Mąka |
51 kg | ||
|
makaron świderki |
59 op. / 0,5 kg | ||
|
Makaron nitki |
89 op. / 0, 5 kg | ||
|
Kasza manna |
1 kg | ||
|
Ryż |
46 kg | ||
|
Kasza jęczmienna |
18 kg | ||
|
Mąka ziemniaczana |
1 kg | ||
|
Cukier |
92 kg | ||
|
Dżem |
46 słoik / 360 g | ||
|
koncentrat pomidorowy |
52 szt./190g | ||
|
Powidła |
4 szt./ 0,5 kg | ||
|
Syrop owocowy |
38 szt. /420ml | ||
|
Kompot wiśniowy |
19 l. | ||
|
Marmolada |
2szt./ 0,5 kg | ||
|
Sok |
45 szt. /420ml | ||
|
przecier szczawiowy |
12 szt. /360g | ||
|
Sól |
24 kg | ||
|
kwasek cytrynowy |
6 szt. /20g | ||
|
liść laurowy |
11szt. /7g | ||
|
Jarzynka |
48 szt. / 200g | ||
|
Vegeta ( przyprawa ) |
80 szt. | ||
|
Barszcz biały |
73 szt. / 600g | ||
|
Majeranek |
20 szt. /7g | ||
|
Papryka |
3 szt. /5g | ||
|
Budyń |
9 szt. /80g | ||
|
Krem czekoladowy |
4 szt. /33l | ||
|
Zupa fasolowa |
15 szt. /75g | ||
|
Zupa grzybowa |
10 szt. /44g | ||
|
Zupa pieczarkowa |
15 szt. /44g | ||
|
Pieprz mielony |
11 szt. /2g | ||
|
Ziele angielskie |
1 szt. /15g | ||
|
Kostki rosołowe |
36 op./ 60g | ||
|
Bulion |
6 l | ||
|
Chleb |
116 szt. | ||
|
Bułki |
55 szt. | ||
|
Bułka tarta |
33 op./ 0,5kg | ||
|
Jajka |
45 mendli | ||
|
Smalec |
72 szt./250g | ||
|
Herbata |
40 szt. /100g | ||
|
Olej |
15 l. | ||
|
Majonez |
18 szt. /360g | ||
|
Musztarda |
3 szt. /170g | ||
|
Kakao |
10 szt. /500g | ||
|
Kawa Inka |
7 szt. /150g | ||
|
Ocet |
1 l. | ||
|
Kostka rybna |
16 kg | ||
|
Batony |
144 szt. | ||
|
Cukier waniliowy |
30 szt. /16g | ||
|
Ketchup |
3 szt. /380g | ||
|
Planta ( tłuszcz do smażenia) |
58 szt. /250g | ||
|
Sos sałatkowy |
6 szt. /5g | ||
|
Sos buraczany |
2 l. | ||
|
Żurek |
4 l. | ||
|
Truskawki (produkty sezonowe ) |
28 kg | ||
Wspólny Słownik Zamówień: kod CPV
15000000-8 – Produkty spożywcze i napoje
36672000-2 – Dostawa prowiantu
5) Informacja o możliwości złożenia oferty wariantowej:
Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych
6) Termin wykonania zamówienia:
Rok szkolny 2006/2007
7) Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:
1. Warunki udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne.
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy potwierdzający spełnienie warunków:
1.1 Posiadający uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek poosiadania takich uprawnień;
1.2 Posiadający niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia
1.3 Znajdujący się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia;
1.4 Nie podlegający wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia
2. Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne
Z ubiegania się o zamówienia publicznego wyklucza się wykonawców, którzy:
- nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 Prawa zamówień publicznych opisanych w ppkt. 1.1 do 1.4,
- nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne, o których mowa w art. 24 ust. 1 Prawa zamówień publicznych,
- wykonywali bezpośrednio czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania, lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności chyba, że udział tych wykonawców w postępowaniu nie utrudnia uczciwej konkurencji,
- złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania,
- nie złożyli oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3, 3. Zamawiający odrzuca ofertę wykonawcy:
- niezgodną z ustawą lub jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia,
- jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji,
- zawierającą rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia,
- wykluczonego z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia
- zawierającą omyłki rachunkowe w obliczeniu ceny, których nie można poprawić na podstawie art. 88, lub błędy w obliczeniu ceny,
- który w terminie 7 dni od dnia otrzymania zawiadomienia nie zgodził się na poprawienie omyłki rachunkowej w obliczeniu ceny,
- nieważnej na podstawie odrębnych przepisów,
- nie zabezpieczonej wadium, w tym również na przedłużony okres związania ofertą, lub braku zgody na przedłużenie okresu związania ofertą,
Ocena spełnienia powyższych warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą „spełnia – nie spełnia”, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wyszczególnionych w pkt. IX SIWZ. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, iż w/w warunki wykonawca spełnił.
A. W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych z udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne wykonawca składa następujące oświadczenia i dokumenty:
1. Dokumenty wymagane:
a) formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru- załącznik nr 1
b) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert
c) dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień/pełnomocnictw osób podpisujących ofertę, o ile fakt nie wynika z przedstawionych dokumentów rejestrowych,
d) aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert
B. Wykonawca zamieszkały poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej w postępowaniu o zamówienie publiczne składa następujące dokumenty:
-Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa wyżej składa dokument lub dokumenty, wystawione zgodnie z prawem kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości
-Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów wskazanych w niniejszym pkt. „B" oraz informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym art. 24 ust. 1 pkt 4-8 prawa zamówień publicznych, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania.
C. Dokumenty wymagane w przypadku składania oferty wspólnej:
- Oferta winna zawierać: oświadczenia i dokumenty opisane w pkt 7 A b,c,d dla każdego partnera z osobna, pozostałe dokumenty składane są wspólnie
Wyżej wymienione dokumenty mogą być złożone w formie oryginałów lub kserokopii potwierdzonych za zgodność przez Wykonawcę lub osobę / osoby uprawnione do podpisania oferty z dopiskiem "za zgodność z oryginałem".
9) Informacja na temat wadium:
zamawiający nie żąda wniesienia wadium
10) Kryteria oceny ofert i ich znaczenie:
1. Kryteria oceny ofert - zamawiający uzna oferty za spełniające wymagania i przyjmie do szczegółowego rozpatrywania, jeżeli:
1.1 oferta, co do formy opracowania i treści spełnia wymagania określone niniejszą specyfikacją,
1.2 z ilości i treści złożonych dokumentów wynika, że wykonawca spełnia warunki formalne określone niniejszą specyfikacją,
1.3 złożone oświadczenia, dokumenty, zaświadczenia są aktualne i podpisane przez osoby uprawnione,
1.4 oferta została złożona, w określonym przez Zamawiającego terminie,
1.6 wykonawca przedstawił ofertę zgodną co do treści z wymaganiami Zamawiającego.
2. Kryteria oceny ofert - stosowanie matematycznych obliczeń przy ocenie ofert, stanowi podstawową zasadę oceny ofert, które oceniane będą w odniesieniu do najkorzystniejszych warunków przedstawionych przez wykonawców w zakresie każdego kryterium,
3. Za parametry najkorzystniejsze w danym kryterium, oferta otrzyma maksymalną ilość punktów ustaloną w poniższym opisie, pozostałe będą oceniane odpowiednio - proporcjonalnie do parametru najkorzystniejszego, wybór oferty dokonany zostanie na podstawie opisanych kryteriów i ustaloną punktację: punktacja 0-100 (100%=100pkt).
4. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą liczbę punktów obliczonych w oparciu o ustalone kryteria przedstawione w tabeli:
Nazwa kryterium |
Waga |
Cena |
100 |
5. Oferta wypełniająca w najwyższym stopniu wymagania określone w każdym kryterium otrzyma maksymalną liczbę punktów. Pozostałym wykonawcom, wypełniającym wymagania kryterialne przypisana zostanie odpowiednio mniejsza (proporcjonalnie mniejsza) liczba punktów. Wynik będzie traktowany jako wartość punktowa oferty.
6. Zamawiający dla potrzeb oceny oferty, której wybór prowadziłby do powstania obowiązku podatkowego dla zamawiającego, zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług w zakresie dotyczącym wewnątrz wspólnotowego nabycia towarów, doliczy do przedstawionej w niej ceny należny podatek od towarów i usług zgodnie z obowiązującymi w przedmiocie zamówienia przepisami prawa.
7. Zastosowane wzory do obliczenia punktowego.
Nazwa kryterium: Cena
Wzór: C = najniższa cena ofertowa brutto x waga / cena oferty badanej brutto.
8. Wynik - oferta, która przedstawia najkorzystniejszy bilans (maksymalna liczba przyznanych punktów w oparciu o ustalone kryteria) zostanie uznana za najkorzystniejszą, pozostałe oferty zostaną sklasyfikowane zgodnie z ilością uzyskanych punktów. Realizacja zamówienia zostanie powierzona Wykonawcy, którego oferta uzyska najwyższą ilość punktów.#72
11) miejsce i termin składania ofert:
Urząd Gminy w Sannikach
ul. Warszawska 169
09-540 Sanniki
Pokój nr 10 (sekretariat)
do dnia 2006-09-14 do godz. 9:50
12) Adres strony internetowej, na której zamieszczona została specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sanniki.bip.org.pl
13) miejsce i termin otwarcia ofert:
Urząd Gminy w Sannikach
ul. Warszawska 169
09-540 Sanniki
Pokój nr 14
dnia 2006-09-14 o godz. 10:00.
14) termin związania ofertą
Wykonawca pozostaje związany ofertą przez okres 30 dni, tj. do dnia 2006-10- 14
15) informacje o zamiarze zawarcia umowy ramowej
Zamawiający nie zamierza zawrzeć umowy ramowej
16) informacje o zamiarze ustanowienia dynamicznego systemu zakupów wraz z adresem strony internetowej, na której będą zamieszczane dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów
Zamawiający nie zamierza ustanowić dynamicznego systemu zakupów
17) informacje o przewidywanym wyborze najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji elektronicznej wraz z adresem strony internetowej, na której będzie prowadzona aukcja elektroniczna
Zamawiający nie zamierza dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji elektroniczne
Dokumentacja - (.zip, 44 kB)
Informacje o dokumencie:
- Informację wprowawdził(a) do BIP: Administrator
- Data udostępnienia w BIP: 2006-09-06
- Informacja zaktualizowana przez: Administrator
- Data ostatniej aktualizacji: 2006-09-06 13:43:12
- Liczba odsłon: 257
- wróć do wersji akturalnej
- Historia dokumentu: