Wersja archiwalna 2015-08-13 19:29:34

Sanniki: Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2015/2016
Numer ogłoszenia: 208398 - 2015; data zamieszczenia: 13.08.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V

zamówienia publicznego

 

zawarcia umowy ramowej

 

ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Sanniki , ul. Warszawska 169, 09-540 Sanniki, woj. mazowieckie, tel. 24 277 68 51, faks 24 277 68 51, 277 78 15.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sanniki.bip.org.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

 

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2015/2016.

 

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2015/2016. Dostawa artykułów objętych niniejszym zamówieniem odbywać się będzie w ilościach wcześniej zamówionych przez intendentki. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości poszczególnych artykułów wymienionych w planowanym zapotrzebowaniu miesięcznym. Dostarczane produkty muszą spełniać wymogi sanitarnohigieniczne właściwe dla danej kategorii produktu w zakresie przewidzianym przez ustawę o bezpieczeństwie żywności. Wykonawca jest zobowiązany do dostarczania artykułów najlepszej jakości, tj. świeżych, I gatunku, czystych, z właściwym terminem przydatności do spożycia. Wszystkie produkty wymienione w siwz z nazwy należy traktować jako produkty określające standardy jakościowe. Zamawiający dopuszcza możliwość zaoferowania artykułów równoważnych. Artykuł równoważny powinien mieć parametry jakościowe, wydajnościowe i smakowe nie gorsze niż wskazany z nazwy produkt. W przypadku zaoferowania przez Wykonawcę artykułu równoważnego należy podać nazwę artykułu i producenta. Zamówienie obejmuje artykuły spożywcze z następujących grup asortymentowych: 1. Mięso, produkty mięsno-wędliniarskie i drób, 2. Mleko i przetwory mleczne, 3. Owoce i przetwory owocowe, 4. Warzywa i przetwory warzywne, 5. Przyprawy, makarony, mąki i kasze, 6. Ryby, 7. Pieczywo. Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia określony jest w opisie części zamówienia.

 

II.1.5)

 

przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  •  

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9, 15.50.00.00-3, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6, 15.20.00.00-0, 15.81.00.00-9.

 

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

 

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.

 

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.09.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

 

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

 

III.2) ZALICZKI

 

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

·         III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

o    Zamawiający nie wyznacza szczegółowych warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu na podstawie art. 22 ust.1 Ustawy.

·         III.3.2) Wiedza i doświadczenie

Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

o    Zamawiający nie wyznacza szczegółowych warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu na podstawie art. 22 ust.1 Ustawy.

·         III.3.3) Potencjał techniczny

Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

o    Zamawiający nie wyznacza szczegółowych warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu na podstawie art. 22 ust.1 Ustawy.

·         III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

o    Zamawiający nie wyznacza szczegółowych warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu na podstawie art. 22 ust.1 Ustawy.

·         III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

o    Zamawiający nie wyznacza szczegółowych warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu na podstawie art. 22 ust.1 Ustawy.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

 

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

III.6.1. Formularz ofertowy - załącznik nr 1 do SIWZ. III.6. 2. Kalkulacja cenowa -załącznik nr 5 do SIWZ III.6.3.Zobowiązanie podmiotów trzecich do oddania do dyspozycji wykonawcy niezbędnych zasobów na potrzeby wykonania zamówienia (jeśli dotyczy). III.6.4. Pełnomocnictwo osoby lub osób podpisujących ofertę- jeżeli uprawnienie do podpisu nie wynika bezpośrednio z załączonych dokumentów. III.6.5.Dokumenty wymagane w przypadku składania oferty wspólnej. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia, w takim przypadku dla ustanowionego pełnomocnika do oferty należy załączyć pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu lub do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy. Oferta winna zawierać: oświadczenia i dokumenty opisane w pkt. V III.4.2, III.4.4 dla każdego wykonawcy z osobna, pozostałe dokumenty mogą być złożone wspólnie. III.6.6 Dokumenty podmiotów zagranicznych.Jeżeli w kraju miejsca zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt.III.4.3.1), zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie, w którym określa się także osoby uprawnione do reprezentacji wykonawcy, złożone przed właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, lub przed notariuszem - wystawione z odpowiednią datą wymaganą dla tych dokumentów.

SEKCJA IV: PROCEDURA

 

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

 

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 99
  • 2 - dodatkowe darmowe dostawy artykułów spożywczych o łącznej wartości 2400,00 zł - 1

IV.2.2)

 

przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

 

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Wszelkie zmiany i uzupełnienia treści niniejszej umowy mogą być dokonane za zgodą obu stron wyrażoną na piśmie pod rygorem nieważności. 2. Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania w umowie następujących zmian: 2.1.zmiana gramatury dostarczanych produktów w przypadku wprowadzenia przez producenta innej gramatury niż określona w ofercie Wykonawcy, 2.2. zmiana asortymentu w przypadku wstrzymania, zaprzestania produkcji, wycofania z rynku lub zmiany marki, z zastrzeżeniem, iż oferowany zamiennik musi odpowiadać parametrom co najmniej takim jak oferowany produkt, z gwarancję zachowania oferowanej ceny, 2.3. zmiana cen produktów w przypadku, gdy z powodu istotnej zmiany ceny nieprzewidzianej przy zawarciu umowy, spełnienie przedmiotu umowy groziłoby jednej ze stron rażącą stratą. 2.4. zmiana ilości w poszczególnych grupach asortymentowych artykułów wymienionych w załączniku nr 1do umowy z zachowaniem cen jednostkowych. 2.5. czas trwania umowy może zostać przedłużony aneksem o maksymalnie 3 miesiące, w przypadku gdy łączna maksymalna wartość umowy określona w § 1 ust 1 nie została przekroczona o 10%.

 

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sanniki.bip.org.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Urząd Gminy w Sannikach ul. Warszawska 169, 09-540 Sanniki, pokój nr 14.

 

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.08.2015 godzina 09:50, miejsce: Urząd Gminy w Sannikach ul. Warszawska 169, 09-540 Sanniki, pokój nr 10 (sekretariat).

 

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

 

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Udział innych podmiotów w realizacji zamówienia: Zgodnie z art. 26. ust.2b ustawy prawo zamówień publicznych wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia, zdolnościach finansowych lub ekonomicznych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić zamawiającemu, iż będzie dysponował tymi zasobami w trakcie realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby wykonania zamówienia. Jeżeli wykonawca, wykazując spełnianie warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, polega na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w pkt 1 zamawiający w celu oceny, czy wykonawca będzie dysponował zasobami innych podmiotów w stopniu niezbędnym dla należytego wykonania zamówienia oraz oceny, czy stosunek łączący wykonawcę z tymi podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów żąda dokumentów dotyczących: - zakresu dostępnych wykonawcy zasobów innego podmiotu, - sposobu wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez wykonawcę, przy wykonywaniu zamówienia, - charakteru stosunku, jaki będzie łączył wykonawcę z innym podmiotem, - zakresu i okresu udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia. Podmiot, który zobowiązał się do udostępnienia zasobów zgodnie z art. 26 ust 2b ustawy Pzp, odpowiada solidarnie z wykonawcą za szkodę zamawiającego powstałą wskutek nieudostępnienia tych zasobów, chyba, że za nieudostępnienie zasobów nie ponosi winy. Jeżeli zmiana albo rezygnacja z podwykonawcy dotyczy podmiotu, na zasoby którego Wykonawca powoływał się na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy Pzp, w celu wykazania spełnienia warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, Wykonawca jest obowiązany wykazać Zamawiającemu, iż proponowany inny Podwykonawca lub Wykonawca samodzielnie spełnia powyższe warunki udziału w postępowaniu w stopniu nie mniejszym niż wymagany w trakcie postępowania o udzielenie zamówienia.

 

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

 

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

 

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa mięsa produktów mięsno-wędliniarskich i drobiu.

·         1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze: Lp. Nazwa produktu Ilość jednostki 1 schab z kością 22 kg 2 schab bez kości 20 kg 3 pachwina wędzona 6 kg 4 łopatka bez kości 57 kg 5 żeberka 50 kg 6 wołowina rosołowa 9 kg 7 golonka 3 kg 8 mięso mielone 5 kg 9 mięso na gulasz 20 kg 10 flaki drobiowe 13 kg 11 boczek 5 kg 12 wołowina bez kości 27 kg 13 polędwica sopocka 3 kg 14 kiełbasa podwawelska 8 kg 15 kiełbasa biała surowa 19 kg 16 kiełbasa szynkówka Peklimar lub równoważna 3 kg 17 kiełbasa śląska 4 kg 18 szynka z indyka 11 kg 19 szynka 3 kg 20 indyk faszerowany 3 kg 21 szynka swojska 3 kg 22 polędwica miodowa 3 kg 23 polędwica z warzywami 3 kg 24 kiełbasa krakowska podsuszana 3 kg 25 mortadela 1 kg 26 kurczaki 68 kg 27 udka 22 kg 28 żołądki 2 kg 29 piersi z kością 27 kg 30 porcje rosołowe 12 kg 31 skrzydełka 35 kg 32 filet z kurczaka 20 kg 33 wątróbka drobiowa 11 kg 34 pałeczki z kurczaka 44 kg 35 serduszka drobiowe 2 kg 36 mięso mielone z indyka 10 kg 37 skrzydełka z indyka 5 kg.

·         2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2015.

·         4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 99
    • 2. dodatkowe darmowe dostawy artykułów spożywczych o łącznej wartości 2400,00 zł - 1

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa mleka i przetworów mlecznych.

·         1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu Ilość Jednostki 1 ser biały - półtłusty 50 kg 2 mleko w butelce 2% 91 l 3 śmietana 30% (0,5l) 89 szt. 4 masło śmietankowe - 200g Ostrołęckie lub równoważne 108 szt. 5 masło roślinne w kubku - 250g 37 szt. 6 serek Danio lub równoważny - 150g 145 szt. 7 serek Twój smak lub równoważny - 200g 10 szt. 8 ser żółty Gouda lub równoważny 4 kg 9 jogurt (mały)- 120g Danone Gratka lub równoważny 31 szt. 10 jogurt naturalny 370g Zott lub równoważny 40 szt. 11 jogurt smakowy 150g Jogobella lub równoważny 100 szt. 12 masło klarowane 500g Mlekowita lub równoważne 8 szt. 13 śmietana 18% 400g Piątnica lub równoważna 15 szt. 14 jogurt naturalny typu greckiego 440 g Bakoma lub równoważny 8 szt. 15 ser parmezan 125g 2 szt. 16 serek topiony (różne smaki) 100g Hohland lub równoważny 5 szt. 17 ser feta 270g Mlekowita lub równoważny 6 szt. 18 maślanka 750 g Łowicz lub równoważna 4 szt..

·         2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2015.

·         4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 99
    • 2. 2. dodatkowe darmowe dostawy artykułów spożywczych o łącznej wartości

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa owoców i przetworów owocowych.

·         1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: L.p Nazwa produktu Ilość Jednostki 1 jabłka 110 kg 2 cytryny 12 kg 3 banany 45 kg 4 dżem brzoskwiniowy 280g z Łowicza lub równoważny 7 szt. 5 dżem truskawkowy 280g z Łowicza lub równoważny 33 szt. 6 dżem wiśniowy 280 g Łowicz lub równoważny 14 szt. 7 powidła śliwkowe 400g 3 szt. 8 truskawki mrożone 450g 1 kg 9 wiśnie mrożone 450g 1 kg 10 mandarynki 9 kg 11 truskawki (produkty sezonowe) 23 kg 12 winogron 1 kg 13 gruszki 26 kg.

·         2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2015.

·         4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 99
    • 2. dodatkowe darmowe dostawy artykułów spożywczych o łącznej wartości 2400,00 zł - 1

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa warzyw i przetworów warzywnych.

·         1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 ziemniaki 760 kg 2 ziemniaki młode 65 kg 3 marchew 57 kg 4 pietruszka 29 kg 5 por 23 kg 6 pieczarki 14 kg 7 pomidory 15 kg 8 ogórki świeże 20 kg 9 groch 6 kg 10 koper 25 p 11 natka pietruszki 15 p 12 cebula 15 kg 13 cebula czerwona 2 kg 14 kapusta pekińska 16 kg 15 kapusta biała 15 kg 16 kapusta młoda w sezonie 17 szt. 17 kapusta kwaszona 33 kg 18 seler 20 kg 19 fasola szparagowa 2 kg 20 fasola 7 kg 21 kalafior świeży 2 kg 22 kalafior mrożony 450 g 9 szt. 23 szpinak mrożony 450g Hortex lub równoważny 5 szt. 24 fasola mrożona 450g 4 szt. 25 sałata 13 szt. 26 sałata lodowa 5 szt. 27 mix sałat 100g 15 szt. 28 koncentrat pomidorowy 30% 190g Łowicz lub równoważny 25 szt. 29 sok pomidorowy 1 l Fortuna lub równoważny 5 szt. 30 rzodkiewka 6 p 31 chrzan biały w słoiku 200g Victus lub równoważny 2 szt. 32 kapusta czerwona 5 kg 33 ogórki kwaszone 14 kg.

·         2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2015.

·         4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 99
    • 2. dodatkowe darmowe dostawy artykułów spożywczych o łącznej wartości 2400,00 zł - 1

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawa przypraw, makaronów, mąki i kaszy.

·         1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze: L.p Nazwa produktu ilość Jednostki 1 mąka szymanowska typ 480 lub równoważna 32 kg 2 mąka wieloziarnista Lubella 400g lub równoważna 3 kg 3 mąka pszenna typ 500 7 kg 4 mąka ziemniaczana Kupiec lub równoważna 2 kg 5 makaron świderki - 400g Anna lub równoważny 85 szt. 6 makaron rosołowy 400 g Vela lub równoważny 56 szt. 7 makaron krajanka 400 g VELA lub równoważny 16 szt. 8 makaron wieloziarnisty Lubella 400g lub równoważny 11 szt. 9 makaron Durum 250g lub równoważny 1 szt. 10 makaron Semolina 500g lub równoważny 1 szt. 11 ryż ciemny w saszetkach 400g Kupiec lub równoważny 6 kg 12 ryż w saszetkach 400g Kupiec lub równoważny 22 szt. 13 ryż Kupiec lub równoważny 18 kg 14 kasza manna Kupiec lub równoważna 5 kg 15 kasza jęczmienna Kupiec lub równoważna 5 kg 16 kasza jęczmienna w saszetkach 400g Kupiec lub równoważna 9 szt. 17 kasza gryczana w saszetkach 400g Kupiec lub równoważna 4 szt. 18 kasza jaglana 350g Sante lub równoważna 3 szt. 19 kasza kuskus 1 szt. 20 otręby pszenne 150g Sante lub równoważne 3 szt. 21 płatki owsiane 400g Kupiec lub równoważne 4 szt. 22 sezam 300g Sante lub równoważny 4 szt. 23 migdały (płatki) 60g Siesta lub równoważne 2 szt. 24 nasiona słonecznika 150g Sante lub równoważne 2 szt. 25 pestki dyni 100g Bakalland lub równoważne 2 szt. 26 groszek ptysiowy 100g Jumar lub równoważny 8 szt. 27 grzanki 150g Mamut lub równoważne 8 szt. 28 cukier 78 kg 29 cukier waniliowy 16g Delecta lub równoważny 17 szt. 30 sól 10 kg 31 sól morska 350g Sante lub równoważna 8 szt. 32 kwasek cytrynowy 50g Delecta lub równoważny 11 szt. 33 liść laurowy 7 g Apetita lub równoważny 8 szt. 34 keczup 900g 1 szt. 35 keczup łagodny w tubce 480 g Włocławek lub równoważny 7 szt. 36 Przyprawa Degusta lub równoważna - 200g 1 szt. 37 barszcz biały 165g Winiary lub równoważny 19 szt. 38 majeranek 20g Cykoria lub równoważny 16 szt. 39 papryka słodka mielona 20g Apetita lub równoważna 10 szt. 40 pieprz mielony 20g Apetita lub równoważny 17 szt. 41 warzywa suszone (liofilizowane) 300g ViVio lub równoważne 8 szt. 42 natka pietruszki suszona 8g Kamis lub równoważna 4 szt. 43 kurkuma 20g Prymat lub równoważna 1 szt. 44 curry Appetita 20g lub równoważna 2 szt. 45 tymianek 10g Apetita lub równowazny 4 szt. 46 zioła prowansalskie 10g Appetita lub równoważne 4 szt. 47 rozmaryn 15g Kamis lub równoważny 2 szt. 48 gałka muszkatołowa mielona 15g Appetita lub równoważna 2 szt. 49 cząber 10g Kamis lub równoważny 1 szt. 50 oregano 10g Apetita lub równoważne 2 szt. 51 bazylia 10g Appetita lub równoważna 3 szt. 52 ziele angielskie 20 g Apetita lub równoważne 5 szt. 53 słonecznik łuskany 150g 1 szt. 54 bulion warzywny 120g 1 szt. 55 płatki kukurydziane Corn Flakes 600g lub równoważne 7 szt. 56 jajka duże 561 szt. 57 smalec 5 szt. 58 herbata granulowana Saga 90g lub równoważna 3 szt. 59 herbata granulowana Lipton 90g lub równoważna 5 szt. 60 olej uniwersalny 1 litr Kujawski lub równoważny 50 szt. 61 oliwa z oliwek 05 l Bulerias lub równoważna 3 szt. 62 majonez pomorski Ocetix 620g lub równoważny 7 szt. 63 Ocet 0,5 litra 10% 2 szt. 64 Żurek 0,5 litra 11 szt. 65 cynamon 15g 2 szt 66 pieprz w ziarnach 20g 3 szt. 67 budyń 64g Delecta lub równoważny 20 szt. 68 kisiel 58g Delecta lub równoważny 30 szt. 69 galaretka Delecta 75g lub równoważna 5 szt. 70 płatki zbożowe 500g 1 szt. 71 herbata ekspresowa (100 torebek) Saga lub równoważna 6 szt. 72 herbata ekspresowa owocowa (25 torebek) Saga lub równoważna 8 szt. 73 mięta w saszetkach Pasti 30g lub równoważna 5 szt. 74 mięta świeża w doniczce 4 szt. 75 kakao granulowane puchatek 350g lub równoważne 4 szt. 76 kawa zbożowa Inka 150g lub równoważna 4 szt. 77 musztarda mała 210g 2 szt. 78 musztarda sarepska 280g Kamis w tubie lub równoważna 2 szt. 79 miód naturalny wielokwiatowy 350g Podravka lub równoważny 4 szt. 80 sos spaghetti Łowicz 350g lub równoważny 1 szt. 81 sos sałatkowy 9g Knorr lub równoważny 1 szt. 82 sos buraczany 200g 3 szt. 83 sos pieczarkowy 34g Winiary lub równoważny 1 szt. 84 sos grzybowy 40g Winiary lub równoważny 8 szt. 85 sos słodko - kwaśny 350g 80 szt. 86 fix spaghetti bolognese Knorr 48g lub równoważny 1 szt..

·         2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2015.

·         4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 99
    • 2. dodatkowe darmowe dostawy artykułów spożywczych o łącznej wartości 2400,00 zł - 1

 

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Dostawa ryb.

·         1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu ilość jednostka 1 ryba panga 1 kg 2 ryba mrożona dorsz 12 kg 3 ryba mrożona miruna 15 kg 4 makrela mrożona 5 kg.

·         2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2015.

·         4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 99
    • 2. dodatkowe darmowe dostawy artykułów spożywczych o łącznej wartości 2400,00 zł - 1

 

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Dostawa pieczywa.

·         1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze: L.p Nazwa produktu Ilość Jednostki 1 chleb pełnoziarnisty krojony 61 szt. 2 chleb razowy Swojski lub równoważny 40 szt. 3 chleb krojony 90 szt. 4 bułki grahamki 41 szt. 5 bułki poznańskie 45 szt. 6 bułki kajzerki 440 szt. 7 bułka tarta 34 szt..

·         2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2015.

·         4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 99
    • 2. dodatkowe darmowe dostawy artykułów spożywczych o łącznej wartości 2400,00 zł - 1

 SIWZ wraz z załącznikami - .zip

Informacje o dokumencie:

[Liczba odsłon: 1771396]

przewiń do góry