Wersja archiwalna 2011-08-11 13:30:32

Sanniki: Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2011/2012
Numer ogłoszenia: 240992 - 2011; data zamieszczenia: 11.08.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Sanniki , ul. Warszawska 169, 09-540 Sanniki, woj. mazowieckie, tel. 24 277 68 51, faks 24 277 68 51, 277 78 15.

·                  Adres strony internetowej zamawiającego: www.sanniki.bip.org.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2011/2012.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych do świetlicy Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2011/2012. Zamówienie obejmuje artykuły spożywcze z następujących grup asortymentowych:1.mięso, produkty mięsno-wedliniarskie i drób, 2.mleko i przetwory mleczne, 3.owoce i przetwory owocowe, 4.warzywa i przetwory warzywne, 5. przyprawy, makarony, mąki i kasze, 6.ryby, 7.pieczywo. Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia określony jest w opisie cześci zamówienia. Wszystkie nazwy produktów podane przez Zamawiającego w specyfikacji istotnych warunków zamówienia należy traktować jako standardy jakościowe. Zamawiający dopuszcza możliwość zaoferowania artykułów równoważnych. W przypadku zaoferowania przez Wykonawcę artykułu równoważnego należy podać nazwę artykułu i producenta. Dostawa artykułów żywnościowych do świetlicy Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach odbywać się będzie w ilościach wcześniej zamówionych przez intendentki..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9, 15.50.00.00-3, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6, 15.20.00.00-0, 15.81.00.00-9.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.

 

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.09.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

·                  Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

·                  III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

·                  III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

·                  oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

·                  aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy

·                  aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

·                  aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

·                   

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

3.1 Formularz ofertowy - załącznik nr 1 do SIWZ. 3.2.Kalkulacja cenowa - załącznik nr 5 do SIWZ.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Wszelkie zmiany i uzupełnienia treści niniejszej umowy mogą być dokonane za zgodą obu stron wyrażoną na piśmie pod rygorem nieważności. 2. Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania w umowie następujących zmian: 2.1.zmiana gramatury dostarczanych produktów w przypadku wprowadzenia przez producenta innej gramatury niż określona w ofercie Wykonawcy, 2.2. zmiana asortymentu w przypadku wstrzymania, zaprzestania produkcji, wycofania z rynku lub zmiany marki, z zastrzeżeniem, iż oferowany zamiennik musi odpowiadać parametrom co najmniej takim jak oferowany produkt, z gwarancję zachowania oferowanej ceny, 2.3. zmiana cen produktów w przypadku, gdy z powodu istotnej zmiany ceny nieprzewidzianej przy zawarciu umowy, spełnienie przedmiotu umowy groziłoby jednej ze stron rażącą stratą

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sanniki.bip.org.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Urząd Gminy w Sannikach ul. Warszawska 169, 09-540 Sanniki, pokój nr 14.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 24.08.2011 godzina 09:50, miejsce: Urząd Gminy w Sannikach ul. Warszawska 169, 09-540 Sanniki, pokój nr 10 (sekretariat).

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Zakup i dostawa mięsa, produktów mięsno-wędliniarskich i drobiu.

·                  1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze: Lp. Nazwa produktu ilość jednostka 1. schab z kością 20 kg 2. schab bez kości 20 kg 3. pachwina wędzona 10 kg 4. łopatka bez kości 41 kg 5. żeberka 42 kg 6. wołowina rosołowa 3 kg 7. golonka 5 kg 8. mięso mielone 21 kg 9. mięso na gulasz 20 kg 10. flaki drobiowe 27 kg 11. boczek 8 kg 12. wołowina bez kości 12 kg 13. wątróbka wieprzowa 6 kg 14. kiełbasa podwawelska 21 kg 15. kiełbasa biała surowa 19 kg 16. kiełbasa zwyczajna 5 kg 17. kiełbasa szynkówka 6 kg 18. kaszanka 3 kg 19. pasztetowa 3 kg 20. salceson 2 kg 21. szynka z indyka 5 kg 22. szynka 6 kg 23. pasztet drobiowy (puszka)- 155 g 10 szt. 24. kiełbasa parówkowa 35 kg 25. mortadela 14 kg 26. kurczaki 42 kg 27. udka 26 kg 28. żołądki 2 kg 29. piersi z kością 19 kg 30. porcje rosołowe 10 kg 31. skrzydełka 71 kg 32. filet z kurczaka 20 kg 33. wątróbka drobiowa 10 kg 34. pałeczki z kurczaka 52 kg 35. serduszka drobiowe 10 kg.

·                  2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

·                  3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2011.

·                  4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

 

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zakup i dostawa mleka i przetworów mlecznych.

·                  1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze: Lp. Nazwa produktu ilość jednostka 1. ser biały - półtłusty 65 kg 2. mleko w folii 2% 190 litry 3. śmietana 30% (0,5l) 150 szt. 4. masło śmietankowe - 200g 80 szt. 5. masło roślinne w kubku - 250g 23 szt. 6. serek Danio lub równoważny - 150g 120 szt. 7. serek Twój smak lub równoważny - 200g 15 szt. 8. ser żółty 3 kg 9. jogurt (mały)- 120g 290 szt. 10. jogurt naturalny 390g 18 szt. 11. jogurt smakowy 150g 280 szt. 12. masło ostrołęckie lub równoważne - 200g 120 szt..

·                  2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

·                  3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2011.

·                  4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

 

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Zakup i dostawa owoców i przetworów owocowych.

·                  1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze: Lp. Nazwa produktu Ilość jednostka 1. jabłka 198 kg 2. cytryny 8 kg 3. banany 55 kg 4. dżem brzoskwiniowy 380g z Łowicza lub równoważny 10 szt. 5. dżem truskawkowy 380g z Łowicza lub równoważny 41 szt. 6. powidła śliwkowe 400g 5 szt. 7. kompot wiśniowy 17 litry 8. sok Paola 440 ml lub równoważny 80 szt. 9. kompot truskawkowy 9 litry 10. dżem wiśniowy 280 g 25 szt. 11. mandarynki 40 kg 12. truskawki (produkty sezonowe) 24 kg.

·                  2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

·                  3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2011.

·                  4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

 

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Zakup i dostawa warzyw i przetworów warzywnych.

·                  1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze: Lp. Nazwa produktu ilość jednostka 1. ziemniaki 1065 kg 2. ziemniaki młode 30 kg 3. marchew 89 kg 4. pietruszka 27 kg 5. por 25 kg 6. pieczarki 8 kg 7. pomidory 13 kg 8. ogórki świeże 25 kg 9. groch 4 kg 10. koper 43 pęczki 11. natka pietruszki 23 pęczki 12. cebula 19 kg 13. kapusta pekińska 23 kg 14. kapusta biała 21 kg 15. kapusta młoda w sezonie 23 szt. 16. kapusta kwaszona 77 kg 17. seler 24 kg 18. fasola 13 kg 19. kalafior świeży 4 kg 20. kalafior mrożony 450 g 4 szt. 21. fasola mrożona 450g 3 szt. 22. sałata 45 szt. 23. koncentrat pomidorowy 30% 190g 53 szt. 24. rzodkiewka 10 pęczki 25. chrzan biały w słoiku 200g 2 szt. 26. kapusta czerwona 10 kg 27. ogórki kwaszone 58 kg 28. kapusta włoska 10 szt. 29. przecier szczawiowy siekany w słoiku 200 g 14 szt. 30. ogórki konserwowe 900 ml 31 słoiki 31. buraki ćwikłowe 25 kg 32. kukurydza w puszcze 400 g 10 szt. 33. brokuły świeże 3 kg 34. szczypiorek 10 pęczki 35. groszek zielony w puszce - 400g 10 szt. 36. włoszczyzna 63 pęczki 37. papryka surowa 3 kg 38. czosnek 2 szt..

·                  2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

·                  3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2011.

·                  4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

 

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Zakup i dostawa przypraw, makaronów, mąki i kaszy.

·                  1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze: Lp. ilość jednostka 1. mąka szymanowska lub równoważna typ 480 15 kg 2. mąka pszenna typ 500 52 kg 3. makaron świderki - 400g 47 szt. 4. kasza manna 1 kg 5. ryż 24 kg 6. kasza jęczmienna 10 kg 7. kasza jęczmienna w saszetkach 400g 22 szt. 8. cukier 181 kg 9. sól 30 kg 10. kwasek cytrynowy 50g 15 szt. 11. liść laurowy 7 g 30 szt. 12. ryż w saszetkach 400g 22 szt. 13. ketchup 900 g 10 szt. 14. mąka ziemniaczana 4 kg 15. makaron rosołowy 250 g 139 szt. 16. Przyprawa Vegeta lub równoważna - 200g 103 szt. 17. barszcz biały 65 g 41 szt. 18. majeranek 20g 22 szt. 19. papryka słodka mielona 20g 2 szt. 20. pieprz mielony 20g 18 szt. 21. ziele angielskie 20g 4 szt. 22. kostki rosołowe drobiowe 60 g 107 szt. 23. bulion w butelce 200g 5 szt. 24. płatki czekoladowe 500g Nestle (kulki) lub równoważne 5 szt. 25. płatki kukurydziane 500g Cornflkes lub równoważne 5 szt. 26. jajka duże 766 szt. 27. smalec 200 g 84 szt. 28. herbata granulowana 90g 11 szt. 29. olej uniwersalny 1 litrowy 45 szt. 30. majonez średni 620 g 14 szt. 31. ocet 0,5 l 10% 2 szt. 32. batony - 43g 170 szt. 33. cukier waniliowy 16 g 27 szt. 34. planta (tłuszcz do smażenia) 200g lub równoważny 50 szt. 35. sos sałatkowy 9g 11 szt. 36. sos buraczany 200g 3 szt. 37. żurek 0,5 l 4 szt. 38. cynamon 15g 1 szt. 39. pieprz w ziarnach 20g 2 szt. 40. pieprz mielony 20g 1 szt. 41. sos pieczarkowy 34g 12 szt. 42. sos grzybowy 40g 14 szt. 43. barszcz biały 65g 21 szt. 44. budyń 64g 10 szt. 45. przyprawa do kurczaka 35g 5 szt. 46. herbata ekspresowa (100 torebek) Saga lub równoważna 6 szt. 47. krem czekoladowy NUTELLA 180g lub równoważny 10 szt. 48. kakao granulowane Puchatek lub równoważne - 350g 4 szt. 49. kawa zbożowa INKA 150 g lub równoważna 4 szt. 50. sos słodko-kwaśny (mały) 350g 60 szt. 51. zupa fasolowa 66 g 20 szt. 52. zupa grochowa 55 g 20 szt. 53. zupa pieczarkowa 45 g 20 szt. 54. Batony Grześki w polewie lub równoważne - 28g 280 szt. 55. Batony Grześki bez polewy lub równoważne - 28g 160 szt. 56. soczek ze słomką -200 ml 120 szt. 57. musztarda mała 210 g 3 szt..

·                  2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.

·                  3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2011.

·                  4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

 

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Zakup i dostawa ryb.

·                  1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze: Lp. Nazwa produktu ilość jednostka 1. ryba panga 19 kg 2. ryba mrożona dorsz 20 kg 3. ryba mrożona miruna 8 kg.

·                  2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

·                  3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2011.

·                  4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

 

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Zakup i dostawa pieczywa.

·                  1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze: Lp. Nazwa produktu ilość jednostka 1. pączki 190 szt. 2. bułka słodka z kruszonką 80 szt. 3. chleb krojony 48 szt. 4. chleb razowy 40 szt. 5. chleb ziarnisty 50 szt. 6. chleb cały 100 szt. 7. bułki grahamki 60 szt. 8. bułki poznańskie 49 szt. 9. bułki kajzerki 160 szt. 10. bułka tarta 54 szt. 11. precelki 190 szt..

·                  2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

·                  3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2011.

·                  4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

 siwz.doc

zal_siwz.exe

Informacje o dokumencie:
  • Informację wprowawdził(a) do BIP: Administrator
  • Data udostępnienia w BIP: 2011-08-11
  • Informacja zaktualizowana przez: Administrator
  • Data ostatniej aktualizacji: 2011-08-11 13:30:32
  • Liczba odsłon: 698
  • wróć do wersji akturalnej
  • Historia dokumentu:

[Liczba odsłon: 1757362]

przewiń do góry