Wersja archiwalna 2009-07-22 15:57:03
Sanniki, dnia 22.07.2009r.
PF. 341 – 4/2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU
dot.: postępowania o udzielenie zamówienia publicznego: PF. 341 – 04/2009 „Zakup
i dostawa artykułów spożywczych do świetlicy Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2009/2010”.
Działając na podstawie art. 40 ust. 1 Prawa zamówień publicznych (Dz. U. z 2007 r. Nr 223, poz. 1655 z późn. zm.), Gmina Sanniki zawiadamia o wszczęciu postępowania o udzielenie zamówienia publicznego.
I. Nazwa (firma) i adres zamawiającego.
GMINA SANNIKI
ul. Warszawska 169
09 – 540 Sanniki
www:sanniki.bip.org.pl
e-mail: sanniki@zgwrp.org.pl
Godziny urzędowania: 730:1530.
II. Określenie trybu zamówienia:
Postępowanie prowadzone jest w trybie przetargu nieograniczonego o wartości szacunkowej poniżej progów ustalonych na podstawie art. 11 ust. 8 Prawa zamówień publicznych.
III. Adres strony internetowej, na której zamieszczona została specyfikacja istotnych warunków zamówienia:
Specyfikacja istotnych warunków zamówienia zamieszczona została na stronie internetowej:
www:sanniki.bip.org.pl
Na wniosek wykonawcy Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać:
w siedzibie zamawiającego, tj. Urząd Gminy w Sannikach, pokój nr 14, koszt SIWZ: 20,00 PLN.
IV. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia, z podaniem informacji
o możliwości składania ofert częściowych.
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych do świetlicy Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2009/2010.
Rozchód miesięczny produktów spożywczych objętych zamówieniem:
Mięso | ||
Schab z kością |
| |
Schab bez kości |
| |
łopatka mielona |
| |
pachwina wędzona |
| |
łopatka bez kości |
| |
żeberka |
| |
wołowina rosołowa |
| |
golonka |
| |
mięso mielone |
| |
mięso na gulasz |
| |
flaki drobiowe |
| |
Boczek surowy |
| |
wołowina bez kości |
| |
Produkty mięsno-wędliniarskie | ||
kiełbasa podwawelska |
| |
kiełbasa biała surowa |
| |
kiełbasa zwyczajna |
| |
kiełbasa szynkówka |
| |
szynka |
| |
pasztet drobiowy (puszka) 155g |
14 szt | |
mortadela |
| |
Drób |
| |
Kurczaki |
| |
Udka |
| |
Żołądki |
| |
piersi z kością |
| |
porcje rosołowe |
| |
Skrzydełka |
| |
filet z kurczaka |
| |
Mleko i przetwory mleczne | ||
ser biały – półtłusty |
| |
Mleko w folii 2 % |
| |
śmietana 30% ( |
105 szt | |
masło śmietankowe 200g |
20 szt | |
masło roślinne w kubku 250g |
23 szt | |
serek „Twój smak” 200g lub równoważny |
11 szt | |
ser żółty |
| |
jogurt (mały) 120g |
47 szt | |
masło ostrołęckie 200g lub równoważne |
60 szt | |
Przyprawy, makarony, mąki, kasze, przetwory owocowe i warzywne, ryby, owoce i warzywa | ||
Ziemniaki |
| |
Marchew |
| |
Pietruszka |
| |
Por |
| |
Pieczarki |
| |
Pomidory |
| |
ogórki świeże |
| |
Groch |
| |
Koperek |
33 pęczki | |
natka pietruszki |
13 pęczków | |
Jabłka |
| |
Cebula |
| |
kapusta pekińska |
| |
kapusta biała |
| |
Kapusta młoda w sezonie |
15 szt | |
kapusta kwaszona |
| |
Seler |
| |
Fasola |
| |
kalafior świeży |
| |
kalafior mrożony 450g |
4 torebki | |
Cytryny |
| |
ogórki konserwowe 900 ml |
31słoików | |
buraki ćwikłowe |
| |
Banany |
| |
fasola mrożona 450g |
3 torebki | |
Sałata |
7 główek | |
mąka pszenna typ 500 |
| |
makaron świderki 400g |
| |
kasza manna |
| |
Ryż |
| |
kasza jęczmienna |
| |
Cukier |
| |
dżem truskawkowy 380g |
23 szt | |
koncentrat pomidorowy 30% 190g |
35 szt | |
powidła śliwkowe 400g |
2 szt | |
kompot wiśniowy |
| |
Rzodkiewka |
10 pęczków | |
chrzan biały w słoiku 200g |
2 szt | |
sok „Paola” 440 ml lub równoważny |
23 szt | |
Sól |
| |
kwasek cytrynowy 50g |
8 szt | |
liść laurowy 7g |
8 torebek | |
kompot truskawkowy |
| |
ketchup 900g |
10 szt | |
kapusta czerwona |
| |
mąka ziemniaczana |
| |
makaron rosołowy 250g |
89 szt | |
dżem wiśniowy 280g |
5 szt | |
Musztarda mała 210g |
3 szt | |
Mandarynki |
| |
ogórki kwaszone |
| |
ryba panga |
| |
ryż w saszetkach 400g |
10 opakowań | |
przecier szczawiowy siekany w słoiku mały 200g |
8 szt | |
Pączki |
19 szt | |
kapusta włoska |
10 szt | |
Vegeta 200g |
58 szt | |
barszcz biały 65g |
11 szt | |
Majeranek 20g |
22 szt | |
papryka słodka mielona 20g |
2 szt | |
pieprz mielony 20g |
13 szt | |
ziele angielskie 20g |
2 szt | |
kostki rosołowe drobiowe |
107 szt | |
bulion w butelce 200g |
| |
Chleb krojony |
48 szt | |
Chleb cały |
50 szt. | |
Bułki poznańskie |
39 szt | |
Bułki kajzerki |
19 szt. | |
bułka tarta |
| |
Jajka duże |
516 szt | |
Smalec- 200g |
54 szt | |
herbata granulowana 90g |
11 szt | |
olej uniwersalny 1 litrowy |
| |
majonez średni 620g |
7 szt | |
ocet |
2 butelki | |
Batony 43g |
79 szt | |
cukier waniliowy 16g |
22 szt | |
planta (tłuszcz do smażenia) 200g lub równoważny |
31 kostek | |
sos sałatkowy 9g |
11 szt | |
sos buraczany 200g |
2 szt | |
Żurek |
| |
truskawki (produkty sezonowe) |
| |
Cynamon 15g |
1 szt | |
pieprz w ziarnach 20g |
1 szt | |
Pieprz mielony 20g |
1 szt. | |
papryka surowa |
| |
sos pieczarkowy 34g |
1 szt | |
sos grzybowy 40g |
5 szt | |
Wiśnie |
| |
barszcz biały 65g |
21 szt | |
Budyń 64g |
2 szt | |
Czosnek |
1 szt | |
przyprawa do potraw mięsnych 20g |
5 szt | |
Gorczyca 30g |
1 szt | |
herbata ekspresowa (100 torebek) |
15 szt | |
krem czekoladowy 180g |
10 szt | |
Jarzynka 75g |
26 szt | |
kakao granulowane 350g |
7 szt | |
kawa zbożowa INKA 150 g lub równoważna |
5 szt | |
Sos słodko-kwaśny( mały) 350g |
20 szt | |
mieszanka do ogórków 40g |
1 szt | |
syrop owocowy 430g |
24 szt | |
Włoszczyzna |
33 pęczki | |
zupa fasolowa 66g |
15 szt | |
zupa grochowa 55g |
10 szt | |
zupa pieczarkowa 45g |
17 szt | |
Kukurydza w puszce 400g |
10 szt | |
Napój witaminizowany PUCHATEK 350g lub równoważny |
10 szt | |
Dostawa artykułów żywnościowych do świetlicy Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina i Przedszkola Samorządowego w Sannikach odbywać się będzie w ilościach wcześniej zamówionych przez intendentki.
Wspólny Słownik Zamówień:
kod CPV
15.00.00.00-8 żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
Zamawiający nie przewiduje możliwości składania ofert częściowych.
V. Informacja o możliwości złożenia oferty wariantowej.
Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych.
VI. Termin wykonania zamówienia.
Rok szkolny 2009/2010
VII. Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków.
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki:
1.1 Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień.
1.2 Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym
i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia.
1.3 Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
1.4 Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia.
2. Z ubiegania się o zamówienia publicznego wyklucza się wykonawców, którzy:
2.1 nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 Prawa zamówień publicznych opisanych w ppkt. 1.1 do 1.4.
2.2 podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 Prawa zamówień publicznych.
3. Zamawiający odrzuca ofertę jeżeli:
3.1 jest niezgodną z ustawą
3.2 jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia, z zastrzeżeniem art. 87 ust. 2 pkt. 3 Prawa zamówień publicznych.
3.3 jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji
3.4 zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia,
3.5 została złożona przez wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia.
3.6 zawiera błędy w obliczeniu ceny
3.7 wykonawca w terminie 3 dni od dnia doręczenia zawiadomienia nie zgodził się na poprawienie omyłki, o której mowa w art. 87 ust. 2 pkt. 3 Prawa zamówień publicznych
3.8 jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów.
4. Ofertę wykonawcy wykluczonego uznaje się za odrzuconą.
5. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu
o dokumenty złożone przez wykonawcę w niniejszym postępowaniu metodą warunku granicznego - spełnia/niespełnia.
VIII. Informacja na temat wadium.
Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
IX. Kryteria oceny ofert i ich znaczenie.
Nazwa kryterium: |
Waga: |
Cena |
100 |
X. Miejsce i termin składania ofert.
Oferty należy składać do dnia: r. do godz. 950
w Urzędzie Gminy w Sannikach
ul. Warszawska 169
09-540 Sanniki
Pokój nr 10 (sekretariat).
XI. Miejsce i termin otwarcia ofert.
Otwarcie ofert nastąpi w dniu: r. o godz. 1000
w Urzędzie Gminy w Sannikach
ul. Warszawska 169
09-540 Sanniki
Sala posiedzeń Urzędu Gminy.
XII. Termin związania ofertą.
Wykonawca pozostaje związany ofertą przez okres 30 dni, tj. do dnia 29.08.2009r.
XIII. Informacje o zamiarze zawarcia umowy ramowej.
Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej.
XIV. Informacje o zamiarze ustanowienia dynamicznego systemu zakupów wraz z adresem strony internetowej, na której będą zamieszczane dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów.
Zamawiający nie przewiduje możliwości przeprowadzenia dynamicznego systemu zakupów.
XV. Informacje o przewidywanym wyborze najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji elektronicznej wraz z adresem strony internetowej, na której będzie prowadzona aukcja elektroniczna.
Zamawiający nie przewiduje możliwości wyboru najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji elektronicznej.
XVI. Informacja o przewidywanych zamówieniach uzupełniających, o których mowa w art.67 ust.1 pkt 6 i 7 lub art.134 ust.6 pkt 3 i 4.
Zamawiający dopuszcza możliwość udzielenia zamówień uzupełniających.
XVII. Termin zamieszczenia ogłoszenia o zamówieniu w BZP.
Ogłoszenie o zamówieniu zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych
Nr 248620 z dnia 22.07.2009r.
Informacje o dokumencie:
- Informację wprowawdził(a) do BIP: Administrator
- Data udostępnienia w BIP: 2009-07-22
- Informacja zaktualizowana przez: Administrator
- Data ostatniej aktualizacji: 2009-07-22 15:57:03
- Liczba odsłon: 263
- wróć do wersji akturalnej
- Historia dokumentu: