Wersja archiwalna 2008-08-07 12:07:11

Sanniki, dnia 07. 08. 2008 r.

 

PF. 341 – 10/2008

 

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU

dot.: postępowania o udzielenie zamówienia publicznego: PF. 341 – 10/2008 „Zakup
i dostawa artykułów spożywczych do świetlicy Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina
i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2008/2009”.

Działając na podstawie art. 40 ust. 1 Prawa zamówień publicznych (Dz. U. z 2007 r. Nr 223, poz. 1655), Gmina Sanniki zawiadamia o wszczęciu postępowania o udzielenie zamówienia publicznego.

 

I. Nazwa (firma) i adres zamawiającego.

 

GMINA SANNIKI

ul. Warszawska 169

09 – 540 Sanniki

www:sanniki.bip.org.pl

e-mail: sanniki@zgwrp.org.pl

Godziny urzędowania: 730:1530.

II. Określenie trybu zamówienia:

Postępowanie prowadzone jest w trybie przetargu nieograniczonego o wartości szacunkowej poniżej progów ustalonych na podstawie art. 11 ust. 8 Prawa zamówień publicznych.

III. Adres strony internetowej, na której zamieszczona została specyfikacja istotnych warunków zamówienia:

Specyfikacja istotnych warunków zamówienia zamieszczona została na stronie internetowej:

www:sanniki.bip.org.pl

Na wniosek wykonawcy Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać:
w siedzibie zamawiającego, tj. Urząd Gminy w Sannikach, pokój nr 8, koszt SIWZ: 20,00 PLN.

IV. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia, z podaniem informacji
o możliwości składania ofert częściowych.

Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych do świetlicy Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2008/2009.

 

 

 

 

 Rozchód miesięczny:

 

Mięso

schab

40 kg

łopatka mielona

8 kg

pachwina wędzona

10 kg

łopatka bez kości

41 kg

żeberka

32 kg

wołowina rosołowa

3 kg

golonka

3 kg

mięso mielone

9 kg

mięso na gulasz

20 kg

flaki drobiowe

14 kg

boczek

1 kg

wołowina bez kości

3 kg

Produkty mięsno-wędliniarskie

kiełbasa podwawelska

8 kg

kiełbasa biała

2 kg

kiełbasa zwyczajna

2 kg

kiełbasa szynkówka

3 kg

szynka

4 kg

pasztet drobiowy (puszka)

14 szt

Drób

 

kurczaki

42 kg

udka

26 kg

żołądki

2 kg

piersi z kością

16 kg

porcje rosołowe

7 kg

skrzydełka

35 kg

filet z kurczaka

17 kg

Mleko i przetwory mleczne

ser biały

47 kg

mleko

   100 l

śmietana 30% (0,5 l)

105 szt

masło śmietankowe

20 szt

masło roślinne w kubku

23 szt

serek „Twój smak” lub równoważny

11 szt

ser żółty

4 kg

jogurt (mały)

47 szt

masło ostrołęckie lub równoważne

 

 

60 szt

 

Przyprawy, makarony, mąki, kasze,

przetwory owocowe i warzywne, ryby, owoce i warzywa

ziemniaki

795 kg

marchew

69 kg

pietruszka

19 kg

por

21 kg

pieczarki

8 kg

pomidory

5 kg

ogórki świeże

18 kg

groch

4 kg

koper

33 pęczki

natka pietruszki

13

pęczków

jabłka

118 kg

cebula

14 kg

kapusta pekińska

16 kg

kapusta biała

15 kg

kapusta kwaszona

57 kg

seler

19 kg

fasola

11 kg

kalafior świeży

2 kg

kalafior mrożony

4 szt

cytryny

8 kg

ogórki konserwowe 900 ml

31słoików

buraki ćwikłowe

25 kg

banany

3 kg

fasola mrożona

3 szt

sałata

7 główek

mąka

30 kg

makaron świderki

37 kg

kasza manna

1 kg

ryż

12 kg

kasza jęczmienna

7 kg

cukier

101 kg

dżem truskawkowy

23 szt

koncentrat pomidorowy 30%

35 szt

powidła śliwkowe

2 szt

kompot wiśniowy

12 l

chrzan biały w słoiku

2 szt

sok „Paola” 440 ml lub równoważny

23 szt

sól

20 kg

kwasek cytrynowy

8 szt

liść laurowy

8 szt

kompot truskawkowy

4 l

ketchup

10 szt

kapusta czerwona

5 kg

mąka pszenna

12 kg

maka ziemniaczana

2 kg

makaron rosołowy

89 szt

dżem wiśniowy

5 szt

musztarda

3 szt

mandarynki

8 kg

ogórki kwaszone

51 kg

ryba panga

9 kg

ryż w saszetkach

10 szt

przecier szczawiowy

8 szt

pączki

19 szt

kapusta włoska

10 szt

vegeta

58 szt

barszcz biały

11 szt

majeranek

22 szt

papryka słodka mielona

2 szt

pieprz mielony

13 szt

ziele angielskie

2 szt

kostki rosołowe drobiowe 60 g

107 szt

bulion w butelce

5 l

chleb

98 szt

bułki

39 szt

bułka tarta

24 kg

jajka

516 szt

smalec

54 szt

herbata granulowana

11 szt

olej uniwersalny

5 l

majonez średni

7 szt

ocet 0,5 l

2 szt

batony

79 szt

cukier waniliowy

22 szt

planta (tłuszcz do smażenia) lub

równoważny

31 szt

sos sałatkowy

11 szt

sos buraczany

2 szt

żurek

4 l

truskawki (produkty sezonowe)

9 kg

cynamon

1 szt

pieprz w ziarnach

1 szt

papryka surowa

1 kg

sos pieczarkowy

1 szt

sos grzybowy

5 szt

wiśnie

14 kg

barszcz biały

  21 szt

budyń

2 szt

czosnek

1 szt

przyprawa do potraw mięsnych

5 szt

gorczyca

1 szt

herbata ekspresowa (100 torebek)

15 szt

krem czekoladowy

1 szt

jarzynka

26 szt

kakao granulowane

7 szt

kawa zbożowa

5 szt

majonez duży

5 szt

mieszanka do ogórków

1 szt

olej

12 l

syrop owocowy

24 szt

włoszczyzna

33,00 pęczki

zupa fasolowa

15 szt

zupa grochowa

1 szt

zupa pieczarkowa

17 szt

 

Dostawa artykułów żywnościowych do świetlicy Szkoły Podstawowej i Przedszkola Samorządowego odbywać się będzie codziennie (w dni nauki) w ilościach wcześniej zamówionych przez intendentki.

 

Zamawiający nie przewiduje możliwości składania ofert częściowych.

 

Wspólny Słownik Zamówień:

kod CPV 

15.00.00.00-8 produkty spożywcze i napoje.

 

V. Informacja o możliwości złożenia oferty wariantowej.

Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 

VI. Termin wykonania zamówienia.

Rok szkolny 2008/2009 z uwzględnieniem przerw i ferii przewidzianych w przepisach
o organizacji roku szkolnego.

 

VII. Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków.

1. Warunki udziału w postępowaniu:

O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełnią następujące warunki:

1)      posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień.

2)      posiadają niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia.

3)      znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.

4)      nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia.

 

2. Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne.

Z ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego wyklucza się:

- wykonawców, którzy nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne, o których mowa w art. 22 ust. 1 Prawa zamówień publicznych.

- wykonawców, którzy wykonywali bezpośrednio czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności chyba, że udział tych wykonawców
w postępowaniu nie utrudni uczciwej konkurencji.

- wykonawców, którzy złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania.

- wykonawców, którzy nie złożyli oświadczenia o spełnianiu warunków udziału
w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków.         

 

3. Zamawiający odrzuca ofertę, która:

- jest niezgodna z ustawą lub jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia.

- jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji.

- zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia.

- została złożona przez wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia lub niezaproszonego do składania ofert.

- zawiera omyłki rachunkowe w obliczeniu ceny, których nie można poprawić na podstawie art. 88, lub błędy w obliczeniu ceny.

- w terminie 7 dni od dnia otrzymania zawiadomienia wykonawca nie zgodził się na poprawienie omyłki rachunkowej w obliczeniu ceny.

- jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów.

VIII. Informacja na temat wadium.

Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

 

IX. Kryteria oceny ofert i ich znaczenie.

Nazwa kryterium:

Waga:

Cena 

100

 

X. Miejsce i termin składania ofert.

Oferty należy składać do dnia: 18. 08. 2008 r. do godz. 950

w Urzędzie Gminy w Sannikach

ul. Warszawska 169

09-540 Sanniki

Pokój nr 10 (sekretariat).

 

XI. Miejsce i termin otwarcia ofert.

Otwarcie ofert nastąpi w dniu: 18. 08. 2008 r. o godz. 1000

w Urzędzie Gminy w Sannikach

ul. Warszawska 169

09-540 Sanniki

Sala posiedzeń Urzędu Gminy.

XII. Termin związania ofertą.

Wykonawca pozostaje związany ofertą przez okres 30 dni, tj. do dnia 16. 09. 2008 r.

 

XIII. Informacje o zamiarze zawarcia umowy ramowej.

Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej.

XIV. Informacje o zamiarze ustanowienia dynamicznego systemu zakupów wraz z adresem strony internetowej, na której będą zamieszczane dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów.

Zamawiający nie przewiduje możliwości przeprowadzenia dynamicznego systemu zakupów.

XV. Informacje o przewidywanym wyborze najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji elektronicznej wraz z adresem strony internetowej, na której będzie prowadzona aukcja elektroniczna.

Zamawiający nie przewiduje możliwości wyboru najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji elektronicznej.

 

 

XVI. Termin zamieszczenia ogłoszenia o zamówieniu w BZP.

Ogłoszenie o zamówieniu zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych
Nr 183532  z dnia 07. 08. 2008 r.

 

zalaczniki_art_spoz.zip

 

Wójt Gminy Sanniki

 Gabriel Wieczorek

Informacje o dokumencie:

[Liczba odsłon: 1771014]

przewiń do góry