Sanniki, 2019-08-05
Miasto i Gmina Sanniki
DG.271.2.2019
Dotyczy postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w trybie
przetargu nieograniczonego pn.: „Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły
Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego
w Sannikach w roku szkolnym 2019/2020”.
Zawiadomienie o unieważnieniu postępowania
Miasto i
Gmina Sanniki zawiadamia, że działając zgodnie z art. 93 ust.1 pkt 1 ustawy z
dnia 29 stycznia 2004r. – Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2018 r., poz. 1986 ze zm.) unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego pn. „Zakup i dostawa
artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina
w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2019/2020”, znak sprawy:
DG.271.2.2019 prowadzone w trybie przetargu nieograniczonego.
Uzasadnienie
W postepowaniu o udzielenie zamówienia publicznego pn. „Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2019/2020” do terminu składania ofert nie złożono żadnej oferty. W związku z powyższym zamawiający na podstawie art. 93 ust.1 pkt 1 ustawy- Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2018 r., poz. 1986 ze zm.) unieważnia postępowanie o udzielenie ww. zamówienia prowadzone w trybie przetargu nieograniczonego.
Burmistrz Miasta i Gminy Sanniki
-----------------------------------------
Ogłoszenie nr 577012-N-2019 z dnia 2019-07-22 r.
Miasto i Gmina Sanniki : Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki
Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola
Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2019/2020
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie
Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie
Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do
jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie
mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub
wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje
na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie
postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie
Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają
postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz
osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw
członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku
przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw
członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień
publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA
I ADRES: Miasto i
Gmina Sanniki , krajowy numer identyfikacyjny 61101591600000, ul.
Warszawska 169 , 09-540 Sanniki, woj. mazowieckie, państwo Polska,
tel. 24 277 68 51, , e-mail honoratakazmierczak@interia.pl, , faks 24 277 68
51, 277 78 15.
Adres strony internetowej (URL): www.sanniki.bip.org.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i
urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ
ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja
samorządowa
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział
obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania
postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z
zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z
zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w
jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali
zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających
indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych
zamawiających):
I.4)
KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania
można uzyskać pod adresem (URL)
Tak
www.sanniki.bip.org.pl
Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych
warunków zamówienia
Tak
www.sanniki.bip.org.pl
Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji
można uzyskać pod adresem
Nie
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy
przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres
Dopuszczone
jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w
inny sposób:
Nie
Inny sposób:
Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w
postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
w formie pisemnej
Adres:
Urząd Miasta i Gminy Sanniki, ul. Warszawska 169, 09-540 Sanniki
Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub
formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można
uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i dostawa
artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w
Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2019/2020
Numer referencyjny: DG.271.2.2019
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog
techniczny
Nie
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w
odniesieniu do:
wszystkich części
Zamawiający
zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup
części:
Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone
zamówienie jednemu wykonawcy:
II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i
ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i
wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie
zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: 1.
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki
Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola
Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2019/2020. Dostawa artykułów objętych
niniejszym zamówieniem odbywać się będzie w ilościach wcześniej zamówionych
przez intendentki. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości
poszczególnych artykułów wymienionych w planowanym zapotrzebowaniu miesięcznym.
Dostarczane produkty muszą spełniać wymogi sanitarnohigieniczne właściwe dla
danej kategorii produktu w zakresie przewidzianym przez ustawę o
bezpieczeństwie żywności. Wykonawca jest zobowiązany do dostarczania artykułów
najlepszej jakości, tj. świeżych, I gatunku, czystych, z właściwym terminem
przydatności do spożycia. Wszystkie produkty wymienione w siwz z nazwy należy
traktować jako produkty określające standardy jakościowe. Zamawiający dopuszcza
możliwość zaoferowania artykułów równoważnych. Artykuł równoważny powinien mieć
parametry jakościowe, wydajnościowe i smakowe nie gorsze niż wskazany z nazwy
produkt. W przypadku zaoferowania przez Wykonawcę artykułu równoważnego należy
podać nazwę artykułu i producenta. 2. Przedmiot zamówienia określa Wspólny
Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8 żywność, napoje, tytoń i produkty
pokrewne Zamówienie obejmuje artykuły spożywcze z następujących grup
asortymentowych: Część I: mięso, produkty mięsno-wędliniarskie i drób kod CPV:
15100000-9 Część II: mleko i przetwory mleczne kod CPV: 15500000-3 Część III:
owoce i przetwory owocowe kod CPV: 15300000-1 Część IV: warzywa i przetwory
warzywne kod CPV: 15300000-1 Część V: przyprawy, makarony, mąki i kasze kod
CPV: 15400000-2, 15600000-4, 15800000-6 Część VI: ryby kod CPV: 15200000-0
Część VII: pieczywo kod CPV: 15810000-9 3. Szczegółowy zakres przedmiotu
zamówienia zawiera załącznik nr 8 do siwz- Opis przedmiotu zamówienia.
II.5) Główny kod CPV: 15000000-8
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV |
15100000-9 |
15500000-3 |
15300000-1 |
15400000-2 |
15600000-4 |
15800000-6 |
15200000-0 |
15810000-9 |
II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje
informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa
całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub
dynamicznego systemu zakupów)
II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust.
1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną
udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust.
6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który
została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny
system zakupów:
miesiącach: lub dniach:
lub
data rozpoczęcia: 2019-09-02 lub zakończenia:
II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1)
Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o
ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Zamawiający nie określa wymagań w zakresie spełniania tego
warunku.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Zamawiający nie określa wymagań w zakresie spełniania tego
warunku.
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Zamawiający nie określa wymagań w zakresie spełniania tego
warunku.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o
dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących
czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach
zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1)
Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24
ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne
podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt
1 ustawy Pzp)
III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie
o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
6.1. odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1, 6.2. jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt. VIII ppkt. 6.1) SIWZ składa odpowiadające im dokumenty, wystawione w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: -nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. Dokument w tym zakresie powinien być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt.6.2., zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby.
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W
ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
7. Dokumenty wymagane w przypadku składania oferty wspólnej. 7.1. W przypadku złożenia oferty wspólnej przedsiębiorcy występujący wspólnie muszą upoważnić jednego spośród siebie jako przedstawiciela pozostałych – lidera do zaciągania i rozporządzania prawem w sprawach związanych z przedmiotem postępowania, a jego upoważnienie musi być udokumentowane pełnomocnictwem podpisanym przez pozostałych przedsiębiorców lub ich uprawnionych przedstawicieli. 7.2 W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców oświadczenie składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienia. Dokumenty te potwierdzają spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw do wykluczenia w zakresie, w którym każdy z wykonawców wykazuje spełnienia warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia. 8. Wykaz pozostałych dokumentów składających się na ofertę: 8.1. Pełnomocnictwo /oryginał/ osoby lub osób podpisujących ofertę - jeżeli uprawnienie do podpisu nie wynika bezpośrednio z załączonych dokumentów. 8.2.W przypadku złożenia oferty wspólnej – pełnomocnictwo udzielone liderowi, 8.3.Zobowiązanie podmiotu trzeciego( jeżeli dotyczy) – załącznik nr 4. 8.4.Kalkulacja cenowa – załącznik nr 7.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium
IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:
IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub
dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia
do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:
IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty
zasadniczej:
Nie
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału
w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny,
partnerstwo innowacyjne)
Liczba
wykonawców
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców
Kryteria selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa
będzie zawarta:
Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:
Informacje dodatkowe:
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje
dotyczące dynamicznego systemu zakupów:
Informacje dodatkowe:
W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie
ofert w formie katalogów elektronicznych:
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji
potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu
zakupów:
IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg
nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji
elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z
opisu przedmiotu zamówienia:
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji
elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie
będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości
postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i
specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji
elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do
następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp(przetarg
nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo
innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie
ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
Informacje dodatkowe
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego
opisu:
Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu
konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania
ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
Wstępny harmonogram postępowania:
Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
Informacje dodatkowe:
IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym
muszą odpowiadać wszystkie oferty:
Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających
negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w
specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Informacje dodatkowe:
IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas
trwania:
Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do
następnego etapu:
Termin
składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej
umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór
umowy:
Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:
Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA
UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do
treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
1. Wszelkie zmiany i uzupełnienia treści niniejszej umowy mogą być dokonane za
zgodą obu stron wyrażoną na piśmie pod rygorem nieważności. 2. Zamawiający
dopuszcza możliwość dokonania w umowie następujących zmian: 2.1.zmiana
gramatury dostarczanych produktów w przypadku wprowadzenia przez producenta
innej gramatury niż określona w ofercie Wykonawcy, 2.2. zmiana asortymentu w
przypadku wstrzymania, zaprzestania produkcji, wycofania z rynku lub zmiany
marki, z zastrzeżeniem, iż oferowany zamiennik musi odpowiadać parametrom co
najmniej takim jak oferowany produkt, z gwarancję zachowania oferowanej ceny,
2.3. zmiana cen produktów w przypadku, gdy z powodu istotnej zmiany ceny
nieprzewidzianej przy zawarciu umowy, spełnienie przedmiotu umowy groziłoby
jednej ze stron rażącą stratą, 2.4. zmiana ilości w poszczególnych grupach
asortymentowych artykułów wymienionych w załączniku nr 1do umowy z zachowaniem
cen jednostkowych, 2.5. czas trwania umowy może zostać przedłużony aneksem o
maksymalnie 3 miesiące, w przypadku gdy łączna maksymalna wartość umowy
określona w § 1 ust 1 nie została przekroczona o 10%.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli
dotyczy):
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym
IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w
postępowaniu:
Data: 2019-07-30, godzina: 10:20,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia
zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z
ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:
Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o
dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> język polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego
terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w
przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz
niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa
członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być
przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia,
jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace
rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub
części zamówienia, nie zostały mu przyznane Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
Część nr: |
1 |
Nazwa: |
Dostawa mięsa, produktów mięsno-wędliniarskich i drobiu |
1) Krótki
opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub
robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa
innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub
roboty budowlane:Zapotrzebowanie
miesięczne na artykuły spożywcze:1 schab z kością 25 kg 2 schab bez kości 20 kg
3 pachwina wędzona 6 kg 4 łopatka bez kości 39 kg 5 żeberka 49 kg 6 wołowina
rosołowa 8 kg 7 golonka 3 kg 8 mięso mielone 20 kg 9 mięso na gulasz 20 kg 10
flaki drobiowe 12 kg 11 boczek 5 kg 12 wołowina bez kości 15 kg 13 polędwica
sopocka 3 kg 14 kiełbasa podwawelska 9 kg 15 kiełbasa biała surowa 17 kg 16
kiełbasa śląska 11 kg 17 szynka z indyka 8 kg 18 szynka 3 kg 19 kurczaki 72 kg
20 udka 4 kg 21 piersi z kością 21 kg 22 porcje rosołowe 12 kg 23 skrzydełka 29
kg 24 filet z kurczaka 18 kg 25 wątróbka drobiowa 10 kg 26 pałeczki z kurczaka
42 kg 27 mięso mielone z indyka 5 kg 28 skrzydełka z indyka 10 kg 29
polędwiczki wieprzowe 17 kg 30 karkówka 8 kg 31 indyk faszerowany 3 kg 32
szynka swojska 3 kg 33 polędwica miodowa 3 kg 34 polędwica z warzywami 3 kg 35
wędlina kurczak gotowany "DUBIMEX" lub równoważna 3 kg 36 kiełbasa
szynkowa 3 kg 37 kiełbasa krakowska podsuszana 2 kg 38 parówki „Berlinki” lub
równoważne 6 kg 39 szynka surowa 11 kg 40 pasztet „Podlaski” (puszka) 155g lub
równoważny 4 szt 41 serduszka drobiowe 2 kg 42 żołądki drobiowe 7 kg 43 filet z
indyka 6 kg 44 boczek wędzony 1 kg 45 szynkówka "Peklimar" lub
równoważna 3 kg 46 szynka gotowana "Peklimar " lub równoważna 3 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15100000-9,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-09-02
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
2 |
Nazwa: |
Dostawa mleka i przetworów mlecznych |
1) Krótki
opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub
robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa
innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub
roboty budowlane:Zapotrzebowanie
miesięczne na artykuły spożywcze: 1 ser biały – półtłusty 45 kg 2 mleko w
butelce 2% 110 litr 3 śmietana 30% (0,5l) 80 szt. 4 masło śmietankowe z
Ostrołęki - 200g lub równoważne 85 szt. 5 masło roślinne w kubku - 250g 30 szt.
6 serek "Danio" lub równoważny - 150g 160 szt. 7 serek „Twój smak”
lub równoważny - 200g 6 szt 8 ser żółty Gouda lub równoważny 4 kg 9 jogurt
smakowy 120 g Danone Gratka lub równoważny 140 szt. 10 jogurt naturalny 370g
Zott lub równoważny 30 szt. 11 jogurt smakowy 150g Jogobella lub równoważny 160
szt. 12 masło klarowane 500g Mlekowita lub równoważne 5 szt. 13 śmietana 18%
400g Piątnica lub równoważna 10 szt 14 jogurt naturalny typu greckiego 440g
Bakoma lub równoważny 27 szt. 15 serek topiony 100g Hochland lub równoważny 5
szt. 16 ser feta 270g Mlekowita lub równoważny 2 szt. 17 maślanka 750g Łowicz
lub równoważna 5 szt 18 lody w kubku 280 ml "Olka" 15 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15500000-3,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-09-02
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
3 |
Nazwa: |
Dostawa owoców i przetworów owocowych |
1) Krótki
opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub
robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa
innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub
roboty budowlane:Zapotrzebowanie
miesięczne na artykuły spożywcze: 1 jabłka 85 kg 2 cytryny 8 kg 3 banany 39 kg
4 dżem truskawkowy 280g z Łowicza lub równoważny 14 szt. 5 dżem brzoskwiniowy
280g z Łowicza lub równoważny 10 szt. 6 dżem wiśniowy 280 g Łowicz lub
równoważny 17 szt. 7 dżem malinowy 300g Łowicz lub równoważny 6 szt. 8
marmolada wieloowocowa 570g Stovit lub równoważna 1 szt 9 powidła śliwkowe 400g
3 szt. 10 truskawki mrożone 450g 32 szt. 11 wiśnie mrożone 450g 23 szt. 12
mandarynki 16 kg 13 truskawki (produkty sezonowe) 6 kg 14 gruszki 16 kg 15
winogron 1 kg 16 brzoskwinie 3 kg 17 syrop owocowy 400g Łowicz lub równoważny
18 szt 18 dżem jagodowy 3 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15300000-1,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-09-02
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
4 |
Nazwa: |
Dostawa warzyw i przetworów warzywnych |
1) Krótki
opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub
robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa
innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub
roboty budowlane:Zapotrzebowanie
miesięczne na artykuły: 1 ziemniaki 450 kg 2 ziemniaki młode 22 kg 3 marchew 47
kg 4 pietruszka 18 kg 5 por 19 kg 6 pieczarki 11 kg 7 pomidory 10 kg 8 ogórki
świeże 15 kg 9 groch 4 kg 10 koper 24 p 11 natka pietruszki 14 p 12 cebula 11
kg 13 cebula czerwona 1 kg 14 kapusta pekińska 16 kg 15 kapusta biała 13 kg 16
kapusta młoda w sezonie 10 szt. 17 kapusta kwaszona 23 kg 18 seler 20 kg 19
fasolka czerwona puszka 400g Kwidzyn lub równoważna 1 szt 20 fasola szparagowa
1 kg 21 fasola biała drobna 8 kg 22 kalafior świeży 1 kg 23 kalafior mrożony
450 g 16 szt. 24 szpinak mrożony 450g Hortex lub równoważny 1 szt. 25 fasola
mrożona 450g 6 szt. 26 sałata zwykła 9 szt. 27 sałata lodowa 16 szt. 28 mix
sałat 100g 2 szt 29 koncentrat pomidorowy 30% 190g Łowicz lub równoważny 46
szt. 30 sok pomidorowy 1l Fortuna lub równoważny 1 szt 31 rzodkiewka 6 p 32
chrzan biały w słoiku 200g Victus lub równoważny 3 szt. 33 kapusta czerwona 3
kg 34 ogórki konserwowe Urbanek 0,92l lub równoważne 8 szt 35 ogórki kwaszone
26 szt. 36 kapusta włoska 3 szt. 37 przecier szczawiowy siekany w słoiku 200g
20 szt. 38 barszcz ukraiński 400g Unifreeze lub równoważny 2 szt. 39 Mieszanka
7-mio sładnikowaUnifreeze lub równoważna 6 szt 40 buraki ćwikłowe 26 kg 41
kukurydza w puszce 400g Kwidzyn lub równoważna 4 szt 42 groszek zielony w puszce
450g Kwidzyn lub równoważny 6 szt 43 groszek zielony mrożony 450g Hortex lub
równoważny 3 szt 44 brokuły świeże 2 kg 45 szczypiorek 6 p 46 papryka surowa 2
kg 47 czosnek granulowany 1 szt 48 czosnek 3 szt. 49 soczewica czerwona 350g
Sante lub równoważna 1 kg 50 marcheweczki mini mrożone 450g Unifreeze lub
równoważne 6 kg 51 bukiet warzyw 450g Unifreeze lub równoważny 8 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15300000-1,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-09-02
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
5 |
Nazwa: |
Dostawa przypraw, makaronów, mąki i kaszy |
1) Krótki
opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub
robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa
innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub
roboty budowlane:Zapotrzebowanie
miesięczne na artykuły spożywcze: 1 mąka szymanowska lub równoważna typ 480 11
kg 2 mąka wieloziarnista Lubella 400g lub równoważna 1 kg 3 mąka pszenna
„Basia” lub równoważna 25 kg 4 mąka ziemniaczana Kupiec lub równoważna 1 kg 5
makaron świderki 400g Anna lub równoważny 46 szt. 6 makaron rosołowy 400g Vela
lub równoważny 10 szt. 7 makaron rosołowy 400g Goliard lub równoważny 32 szt. 8
makaron krajanka 400g Goliard lub równoważny 10 szt. 9 makaron wieloziarnisty
Lubella 400g lub równoważny 11 szt. 10 makaron 500g (różne kształty) Lubella
lub równoważny 1 szt. 11 makaron Semolina 500g lub równoważny 10 szt. 12
makaron spaghetii 400g Wadowicki lub równoważny 1 szt. 13 zacierki 250 g Abak
lub równoważne 1 szt. 14 ryż w saszetkach Kupiec 400g lub równoważny 6 szt. 15
ryż 1kg Kupiec lub równoważny 13 szt. 16 kasza manna 1kg Kupiec lub równoważna
2 kg 17 kasza jęczmienna 400g Kupiec lub równoważna 13 kg 18 kasza jęczmienna w
saszetkach 400g Kupiec lub równoważna 5 szt. 19 kasza gryczana jasna w
saszetkach 400g Kupiec lub równoważna 1 szt. 20 kasza kus-kus 250g Sante lub
równoważna 1 szt 21 kasza jaglana 350g Sante lub równoważna 1 szt. 22 płatki
owsiane 400g Kupiec lub równoważne 4 szt 23 sezam 300g Sante lub równoważny 1
szt 24 migdały płatki 60g Siesta lub równoważne 1 szt 25 nasiona słonecznika
150g Sante lub równoważne 1 szt 26 pestki dyni 100g Bakalland lub równoważne 1
szt 27 groszek ptysiowy 100g Jumar lub równoważny 1 szt 28 grzanki 150g Mamut
lub równoważne 1 szt 29 cukier 80 kg 30 cukier waniliowy 16g Delecta lub
równoważny 11 szt. 31 sól 13 kg 32 kwasek cytrynowy 50g Delecta lub równoważny
11 szt. 33 liść laurowy Apetitta lub równoważny 8 szt. 34 keczyp 900g 2 szt. 35
keczup łagodny w tubie 480g Włocławek lub równoważny 11 szt. 36 przyprawa
vegetaPodravka 200g lub równoważna 55 szt 37 zupa pieczarkowa Winiary 45g lub
równoważna 12 szt 38 barszcz biały 165g Winiary lub równoważny 17 szt. 39
majeranek 20g Cykoria lub równoważny 6 szt. 40 papryka słodka mielona 20g
Apetitta lub równoważna 6 szt. 41 pieprz mielony 20g Apetitta lub równoważny 6
szt. 42 warzywa suszone- liofilizowane- 300g ViVio lub równoważne 1 szt 43
kurkuma 20g Prymat lub równoważna 5 szt. 44 tymianek 10g Apetitta lub
równoważny 1 szt 45 zioła prowansalskie 10g Apetitta lub równoważne 5 szt. 46
gałka muszkatołowa mielona 15g Apetitta lub równoważna 1 szt 47 oregano 10g
Apetitta lub równoważny 5 szt. 48 Bazylia 10g Apetitta lub równoważna 5 szt. 49
ziele angielskie 20g Apetitta lub równoważne 3 szt. 50 płatki kukurydziane
CornFlakes 600g lub równoważne 2 szt 51 jajka duże 190 szt. 52 herbata
granulowana Lipton 90g lub równoważna 6 szt. 53 smalec wieprzowy 200g 8 szt 54
olej uniwersalny 1l Kujawski lub równoważny 34 szt. 55 oliwa z oliwek 0,5 l
Bulerias lub równoważna 1 szt 56 majonez pomorski Ocetix 620g lub równoważny 7
szt. 57 Ocet 0,5 l 10% 1 szt 58 Żurek 0,5 l 2 szt. 59 cynamon 15g 2 szt. 60
pieprz w ziarnach 20g 3 szt. 61 budyń 64g Delecta lub równoważny 10 szt 62
Kisiel 58 g Delecta lub równoważny 10 szt 63 galaretka Delecta 75 g lub
równoważna 10 szt 64 herbata ekspresowa 100 torebek Saga lub równoważna 3 szt
65 herbata ekspresowa owocowa 25 torebek Saga lub równoważna 5 szt. 66 mięta w
saszetkach Posti 30g lub równoważna 8 szt. 67 mięta świeża w doniczce 1 szt 68
kawa inka 4 szt 69 kakao 50g DecoMorreno lub równoważne 1 szt 70 kakao
granulowane Puchatek 350g lub równoważne 2 szt 71 musztarda tuba 280g Kamis lub
równoważna 1 szt 72 musztarda mała 210g 1 szt. 73 miód naturalny wielokwiatowy
350 g Podravka lub równoważny 2 szt. 74 sos spaghetti Łowicz 350 g lub
równoważny 6 szt. 75 sos sałatkowy Knorr 9 g lub równoważny 2 szt. 76
koncentrat buraczany Krakus 200 g 7 szt. 77 sos grzybowy 40 g Winiary lub
równoważny 6 szt. 78 sos słodko-kwaśny 350 g 11 szt. 79 soczek ze słomką 0,2l 1
szt 80 batony Góralki 50g lub równoważne 1 szt 81 batony Grześki w polewie 28g
lub równoważne 1 szt 82 krem czekoladowy Nutella 350g lub równoważny 1 szt 83
woda niegazowana z dozownikiem 500 ml Żywiec lub równoważna 1 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15400000-2, 15600000-4, 15800000-6
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-09-02
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
6 |
Nazwa: |
Dostawa ryb: |
1) Krótki
opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub
robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa
innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub
roboty budowlane:Zapotrzebowanie
miesięczne na artykuły spożywcze: 1 ryba Panga 10 kg 2 ryba mrożona Dorsz 6 kg
3 ryba mrożona Miruna 20 kg 4 makrela wędzona 1 kg 5 makrela mrożona 2 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15200000-0,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-09-02
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
7 |
Nazwa: |
Dostawa pieczywa |
1) Krótki
opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub
robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa
innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub
roboty budowlane:Zapotrzebowanie
miesięczne na artykuły spożywcze: 1 chleb pełnoziarnisty krojony 3 szt 2 chleb
razowy Swojski lub równoważny 14 szt. 3 chleb krojony 110 szt 4 bułki grahamki
16 szt. 5 bułki poznańskie 23 szt. 6 bułki kajzerki 90 szt. 7 bułka tarta 16
szt. 8 bułka słodka z kruszonką 11 szt. 9 bułka słodka z dżemem 11 szt. 10
bułka słodka z budyniem 11 szt. 11 rogale z jabłkiem 25 szt 12 pączki 1 szt 13
placek drożdżowy 1 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15810000-9,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-09-02
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
SIWZ wraz z załącznikami - .zip
Informacje o dokumencie:
- Informację wprowawdził(a) do BIP: Administrator
- Data udostępnienia w BIP: 2019-08-06
- Informacja zaktualizowana przez: Administrator
- Data ostatniej aktualizacji: 2019-08-06 22:43:35
- Liczba odsłon: 759
- Historia dokumentu: