Ogłoszenie nr 599962-N-2018 z dnia 2018-08-06 r.

Miasto i Gmina Sanniki : "Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2018/2019”.
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

Nie


Nazwa projektu lub programu

O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych

Nie


Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający

Nie

Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania

Nie

Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających

Nie


Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej

Nie

W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: Miasto i Gmina Sanniki , krajowy numer identyfikacyjny 61101591600000, ul. Warszawska  169 , 09-540   Sanniki, woj. mazowieckie, państwo Polska, tel. 24 277 68 51, , e-mail honoratakazmierczak@interia.pl, , faks 24 277 68 51, 277 78 15.
Adres strony internetowej (URL): www.sanniki.bip.org.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):

Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):

I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)

Tak
www.sanniki.bip.org.pl


Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia

Tak
www.sanniki.bip.org.pl


Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem

Nie


Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie

Nie
adres

 

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
forma pisemna
Adres:
Urząd Miasta i Gminy Sanniki, ul. Warszawska 169, 09-540 Sanniki


Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA


II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: "Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2018/2019”.
Numer referencyjny: DG.271.9.2018
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny

Nie


II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:

Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części

Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: 1). Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2018/2019. Dostawa artykułów objętych niniejszym zamówieniem odbywać się będzie w ilościach wcześniej zamówionych przez intendentki. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości poszczególnych artykułów wymienionych w planowanym zapotrzebowaniu miesięcznym. Dostarczane produkty muszą spełniać wymogi sanitarnohigieniczne właściwe dla danej kategorii produktu w zakresie przewidzianym przez ustawę o bezpieczeństwie żywności. Wykonawca jest zobowiązany do dostarczania artykułów najlepszej jakości, tj. świeżych, I gatunku, czystych, z właściwym terminem przydatności do spożycia. Wszystkie produkty wymienione w siwz z nazwy należy traktować jako produkty określające standardy jakościowe. Zamawiający dopuszcza możliwość zaoferowania artykułów równoważnych. Artykuł równoważny powinien mieć parametry jakościowe, wydajnościowe i smakowe nie gorsze niż wskazany z nazwy produkt. W przypadku zaoferowania przez Wykonawcę artykułu równoważnego należy podać nazwę artykułu i producenta. 2. Przedmiot zamówienia określa Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8 żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne Zamówienie obejmuje artykuły spożywcze z następujących grup asortymentowych: Część I: mięso, produkty mięsno-wędliniarskie i drób kod CPV: 15100000-9 Część II: mleko i przetwory mleczne kod CPV: 15500000-3 Część III: owoce i przetwory owocowe kod CPV: 15300000-1 Część IV: warzywa i przetwory warzywne kod CPV: 15300000-1 Część V: przyprawy, makarony, mąki i kasze kod CPV: 15400000-2, 15600000-4, 15800000-6 Część VI: ryby kod CPV: 15200000-0 Część VII: pieczywo kod CPV: 15810000-9 Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 8 do siwz- Opis przedmiotu zamówienia.

II.5) Główny kod CPV: 15000000-8
Dodatkowe kody CPV:

Kod CPV

15100000-9

15500000-3

15300000-1

15400000-2

15600000-4

15800000-6

15200000-0

15800000-9



II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)


II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:    lub dniach:
lub
data rozpoczęcia: 2018-09-03   lub zakończenia:

II.9) Informacje dodatkowe:

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU

III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Zamawiający nie określa wymagań w zakresie spełniania tego warunku.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Zamawiający nie określa wymagań w zakresie spełniania tego warunku.
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Zamawiający nie określa wymagań w zakresie spełniania tego warunku.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
Informacje dodatkowe:

III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA

III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)







III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI

Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie

III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:

6.1. odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1, 6.2. jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt. VIII ppkt. 6.1) SIWZ składa odpowiadające im dokumenty, wystawione w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: -nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. Dokument w tym zakresie powinien być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt.6.2., zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby.

III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP

III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:

III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:

III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP

III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)

7. Dokumenty wymagane w przypadku składania oferty wspólnej. 7.1. W przypadku złożenia oferty wspólnej przedsiębiorcy występujący wspólnie muszą upoważnić jednego spośród siebie jako przedstawiciela pozostałych – lidera do zaciągania i rozporządzania prawem w sprawach związanych z przedmiotem postępowania, a jego upoważnienie musi być udokumentowane pełnomocnictwem podpisanym przez pozostałych przedsiębiorców lub ich uprawnionych przedstawicieli. 7.2 W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców oświadczenie składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienia. Dokumenty te potwierdzają spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw do wykluczenia w zakresie, w którym każdy z wykonawców wykazuje spełnienia warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia. 8. Wykaz pozostałych dokumentów składających się na ofertę: 8.1. Pełnomocnictwo /oryginał/ osoby lub osób podpisujących ofertę - jeżeli uprawnienie do podpisu nie wynika bezpośrednio z załączonych dokumentów. 8.2.W przypadku złożenia oferty wspólnej – pełnomocnictwo udzielone liderowi, 8.3.Zobowiązanie podmiotu trzeciego( jeżeli dotyczy) – załącznik nr 4. 8.4.Kalkulacja cenowa – załącznik nr 7.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:

Nie
Informacja na temat wadium


IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:

Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:


IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:

Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:


IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:

Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
Nie


IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)

Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:


IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:

Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:


IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:


Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria

Kryteria

Znaczenie

cena

100,00


IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp(przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:

Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:

Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:

Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:

Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:

Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:

Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:


Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:


Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:


Informacje dodatkowe:

IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
1. Wszelkie zmiany i uzupełnienia treści niniejszej umowy mogą być dokonane za zgodą obu stron wyrażoną na piśmie pod rygorem nieważności. 2. Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania w umowie następujących zmian: 2.1.zmiana gramatury dostarczanych produktów w przypadku wprowadzenia przez producenta innej gramatury niż określona w ofercie Wykonawcy, 2.2. zmiana asortymentu w przypadku wstrzymania, zaprzestania produkcji, wycofania z rynku lub zmiany marki, z zastrzeżeniem, iż oferowany zamiennik musi odpowiadać parametrom co najmniej takim jak oferowany produkt, z gwarancję zachowania oferowanej ceny, 2.3. zmiana cen produktów w przypadku, gdy z powodu istotnej zmiany ceny nieprzewidzianej przy zawarciu umowy, spełnienie przedmiotu umowy groziłoby jednej ze stron rażącą stratą, 2.4. zmiana ilości w poszczególnych grupach asortymentowych artykułów wymienionych w załączniku nr 1do umowy z zachowaniem cen jednostkowych, 2.5. czas trwania umowy może zostać przedłużony aneksem o maksymalnie 3 miesiące, w przypadku gdy łączna maksymalna wartość umowy określona w § 1 ust 1 nie została przekroczona o 10%.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2018-08-14, godzina: 10:20,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> Język polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

 

 

Część nr:

1

Nazwa:

Dostawa mięsa, produktów mięsno-wędliniarskich i drobiu

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Zapotrzebowanie miesięczne na artykuły spożywcze: 1 schab z kością 23 kg 2 schab bez kości 20 kg 3 pachwina wędzona 6 kg 4 łopatka bez kości 55 kg 5 żeberka 48 kg 6 wołowina rosołowa 6 kg 7 golonka 3 kg 8 mięso mielone 10 kg 9 mięso na gulasz 20 kg 10 flaki drobiowe 11 kg 11 boczek 7 kg 12 wołowina bez kości 11 kg 13 polędwica sopocka 3 kg 14 kiełbasa podwawelska 7 kg 15 kiełbasa biała surowa 17 kg 16 kiełbasa śląska 10 kg 17 szynka z indyka 12 kg 18 szynka 3 kg 19 kurczaki 66 kg 20 udka 4 kg 21 piersi z kością 21 kg 22 porcje rosołowe 12 kg 23 skrzydełka 33 kg 24 filet z kurczaka 20 kg 25 wątróbka drobiowa 10 kg 26 pałeczki z kurczaka 40 kg 27 mięso mielone z indyka 5 kg 28 skrzydełka z indyka 9 kg 29 polędwiczki wieprzowe 8 kg 30 karkówka 6 kg 31 indyk faszerowany 3 kg 32 szynka swojska 3 kg 33 polędwica miodowa 3 kg 34 polędwica z warzywami 3 kg 35 indyk na biało 3 kg 36 kiełbasa szynkowa 3 kg 37 kiełbasa krakowska podsuszana 3 kg 38 parówki „Berlinki” lub równoważne 2 kg 39 szynka surowa 9 kg 40 pasztet „Podlaski” (puszka) 155g lub równoważny 4 szt 41 serduszka drobiowe 2 kg 42 żołądki drobiowe 6 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15100000-9,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2018-09-03
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:

Kryterium

Znaczenie

cena

100,00


6) INFORMACJE DODATKOWE:

Część nr:

2

Nazwa:

Dostawa mleka i przetworów mlecznych

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Zapotrzebowanie miesięczne na artykuły spożywcze: 1 ser biały – półtłusty 49 kg 2 mleko w butelce 2% 105 litr 3 śmietana 30% (0,5l) 81 szt. 4 masło śmietankowe z Ostrołęki - 200g lub równoważne 106 szt. 5 masło roślinne w kubku - 250g 35 szt. 6 serek "Danio" lub równoważny - 150g 190 szt. 7 serek „Twój smak” lub równoważny - 200g 6 szt 8 ser żółty Gouda lub równoważny 4 kg 9 jogurt smakowy 130g Bakoma lub równoważny 40 szt. 10 jogurt naturalny 370g Zott lub równoważny 20 szt. 11 jogurt smakowy 150g Jogobella lub równoważny 165 szt. 12 masło klarowane 500g Mlekowita lub równoważne 2 szt. 13 śmietana 18% 400g Piątnica lub równoważna 10 szt 14 jogurt naturalny typu greckiego 440g Bakoma lub równoważny 27 szt. 15 serek topiony 100g Hochland lub równoważny 5 szt. 16 ser feta 270g Mlekowita lub równoważny 4 szt. 17 maślanka 750g Łowicz lub równoważna 1 szt
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15500000-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2018-09-03
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:

Kryterium

Znaczenie

cena

100,00


6) INFORMACJE DODATKOWE:

Część nr:

3

Nazwa:

Dostawa owoców i przetworów owocowych

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Zapotrzebowanie miesięczne na artykuły spożywcze: 1 jabłka 132 kg 2 cytryny 11 kg 3 banany 45 kg 4 dżem truskawkowy 280g z Łowicza lub równoważny 24 szt. 5 dżem brzoskwiniowy 280g z Łowicza lub równoważny 11 szt. 6 dżem wiśniowy 280 g Łowicz lub równoważny 18 szt. 7 marmolada wieloowocowa 570g Stovit lub równoważna 4 szt 8 powidła śliwkowe 400g 4 szt. 9 truskawki mrożone 450g 35 szt. 10 wiśnie mrożone 450g 23 szt. 11 mandarynki 26 kg 12 truskawki (produkty sezonowe) 8 kg 13 gruszki 19 kg 14 winogron 1 kg 15 brzoskwinie 9 kg 16 syrop owocowy 400g Łowicz lub równoważny 24 szt
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15300000-1,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2018-09-03
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:

Kryterium

Znaczenie

cena

100,00


6) INFORMACJE DODATKOWE:

Część nr:

4

Nazwa:

Dostawa warzyw i przetworów warzywnych

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Zapotrzebowanie miesięczne na artykuły: 1 ziemniaki 625 kg 2 ziemniaki młode 65 kg 3 marchew 61 kg 4 pietruszka 25 kg 5 por 22 kg 6 pieczarki 13 kg 7 pomidory 9 kg 8 ogórki świeże 14 kg 9 groch 4 kg 10 koper 28 p 11 natka pietruszki 15 p 12 cebula 11 kg 13 cebula czerwona 1 kg 14 kapusta pekińska 15 kg 15 kapusta biała 10 kg 16 kapusta młoda w sezonie 11 szt. 17 kapusta kwaszona 25 kg 18 seler 21 kg 19 fasolka czerwona puszka 400g Kwidzyn lub równoważna 4 szt 20 fasola szparagowa 2 kg 21 fasola biała drobna 9 kg 22 kalafior świeży 2 kg 23 kalafior mrożony 450 g 15 szt. 24 szpinak mrożony 450g Hortex lub równoważny 2 szt. 25 fasola mrożona 450g 8 szt. 26 sałata zwykła 4 szt. 27 sałata lodowa 17 szt. 28 mix sałat 100g 2 szt 29 koncentrat pomidorowy 30% 190g Łowicz lub równoważny 49 szt. 30 sok pomidorowy 1l Fortuna lub równoważny 1 szt 31 rzodkiewka 6 p 32 chrzan biały w słoiku 200g Victus lub równoważny 4 szt. 33 kapusta czerwona 3 kg 34 ogórki konserwowe Urbanek 0,92l lub równoważne 8 szt 35 ogórki kwaszone 24 szt. 36 kapusta włoska 3 szt. 37 przecier szczawiowy siekany w słoiku 200g 23 szt. 38 barszcz ukraiński 400g Unifreeze lub równoważny 13 szt. 39 Mieszanka 7-mio sładnikowaUnifreeze lub równoważna 6 szt 40 buraki ćwikłowe 35 kg 41 kukurydza w puszce 400g Kwidzyn lub równoważna 4 szt 42 groszek zielony w puszce 450g Kwidzyn lub równoważny 6 szt 43 groszek zielony mrożony 450g Hortex lub równoważny 3 szt 44 brokuły świeże 6 kg 45 szczypiorek 6 p 46 papryka surowa 1 kg 47 czosnek granulowany 1 szt 48 czosnek 3 szt. 49 soczewica czerwona 350g Sante lub równoważna 1 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15300000-1,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2018-09-03
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:

Kryterium

Znaczenie

cena

100,00


6) INFORMACJE DODATKOWE:

Część nr:

5

Nazwa:

Dostawa przypraw , makaronów, mąki i kaszy

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Zapotrzebowanie miesięczne na artykuły spożywcze: 1 mąka szymanowska lub równoważna typ 480 37 kg 2 mąka wieloziarnista Lubella 400g lub równoważna 1 kg 3 mąka pszenna „Basia” lub równoważna 5 kg 4 mąka ziemniaczana Kupiec lub równoważna 1 kg 5 makaron świderki 400g Anna lub równoważny 80 szt. 6 makaron rosołowy 400g Goliard lub równoważny 70 szt. 7 makaron krajanka 400g Goliard lub równoważny 5 szt. 8 makaron wieloziarnisty Lubella 400g lub równoważny 24 szt. 9 makaron Semolina 500g lub równoważny 30 szt. 10 ryż w saszetkach Kupiec 400g lub równoważny 15 szt. 11 ryż 1kg Kupiec lub równoważny 13 szt. 12 kasza manna 1kg Kupiec lub równoważna 2 kg 13 kasza jęczmienna 400g Kupiec lub równoważna 16 kg 14 kasza jęczmienna w saszetkach 400g Kupiec lub równoważna 11 szt. 15 kasza gryczana w saszetkach 400g Kupiec lub równoważna 2 szt. 16 kasza kus-kus 250g Sante lub równoważna 2 szt 17 kasza jaglana 350g Sante lub równoważna 2 szt. 18 płatki owsiane 400g Kupiec lub równoważne 3 szt 19 sezam 300g Sante lub równoważny 1 szt 20 migdały płatki 60g Siesta lub równoważne 1 szt 21 nasiona słonecznika 150g Sante lub równoważne 1 szt 22 pestki dyni 100g Bakalland lub równoważne 1 szt 23 groszek ptysiowy 100g Jumar lub równoważny 1 szt 24 grzanki 150g Mamut lub równoważne 1 szt 25 cukier 100 kg 26 cukier waniliowy 16g Delecta lub równoważny 11 szt. 27 sól 13 kg 28 kwasek cytrynowy 50g Delecta lub równoważny 15 szt. 29 liść laurowy Apetitta lub równoważny 7 szt. 30 keczyp 900g 1 szt. 31 keczup łagodny w tubie 480g Włocławek lub równoważny 6 szt. 32 przyprawa vegetaPodravka 200g lub równoważna 20 szt 33 zupa pieczarkowa Winiary 45g lub równoważna 5 szt 34 barszcz biały 165g Winiary lub równoważny 11 szt. 35 majeranek 20g Cykoria lub równoważny 19 szt. 36 papryka słodka mielona 20g Apetitta lub równoważna 13 szt. 37 pieprz mielony 20g Apetitta lub równoważny 20 szt. 38 warzywa suszone- liofilizowane- 300g ViVio lub równoważne 1 szt 39 kurkuma 20g Prymat lub równoważna 7 szt. 41 tymianek 10g Apetitta lub równoważny 1 szt 42 zioła prowansalskie 10g Apetitta lub równoważne 8 szt. 43 gałka muszkatołowa mielona 15g Apetitta lub równoważna 1 szt 44 oregano 10g Apetitta lub równoważny 8 szt. 45 Bazylia 10g Apetitta lub równoważna 8 szt. 46 ziele angielskie 20g Apetitta lub równoważne 5 szt. 47 płatki kukurydziane CornFlakes 600g lub równoważne 6 szt 48 jajka duże 550 szt. 49 herbata granulowana Lipton 90g lub równoważna 7 szt. 50 smalec wieprzowy 200g 8 szt 51 olej uniwersalny 1l Kujawski lub równoważny 46 szt. 52 oliwa z oliwek 0,5 l Bulerias lub równoważna 1 szt 53 majonez pomorski Ocetix 620g lub równoważny 10 szt. 54 Ocet 0,5 l 10% 1 szt 55 Żurek 0,5 l 1 szt. 56 cynamon 15g 1 szt. 57 pieprz w ziarnach 20g 1 szt. 58 budyń 64g Delecta lub równoważny 20 szt 59 Kisiel 58 g Delecta lub równoważny 20 szt 60 galaretka Delecta 75 g lub równoważna 115 szt 61 herbata ekspresowa 100 torebek Saga lub równoważna 6 szt 62 herbata ekspresowa owocowa 25 torebek Saga lub równoważna 11 szt. 63 mięta w saszetkach Posti 30g lub równoważna 24 szt. 64 mięta świeża w doniczce 4 szt 65 kawa inka 8 szt 66 kakao 50g DecoMorreno lub równoważne 2 szt 67 kakao granulowane Puchatek 350g lub równoważne 6 szt 68 musztarda tuba 280g Kamis lub równoważna 1 szt 69 musztarda mała 210g 1 szt. 70 miód naturalny wielokwiatowy 350 g Podravka lub równoważny 16 szt. 71 sos spaghetti Łowicz 350 g lub równoważny 15 szt. 72 sos sałatkowy Knorr 9 g lub równoważny 2 szt. 73 koncentrat buraczany Krakus 200 g 17 szt. 74 sos grzybowy 40 g Winiary lub równoważny 25 szt. 75 sos słodko-kwaśny 350 g 16 szt. 76 soczek ze słomką 0,2l 10 szt 77 batony Góralki 50g lub równoważne 60 szt 78 batony Grześki w polewie 28g lub równoważne 60 szt 79 krem czekoladowy Nutella 350g lub równoważny 6 szt
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15400000-2, 15600000-4, 15800000-6

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2018-09-03
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:

Kryterium

Znaczenie

cena

100,00


6) INFORMACJE DODATKOWE:

Część nr:

6

Nazwa:

Dostawa ryb

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Zapotrzebowanie miesięczne na artykuły spożywcze: 1 ryba Panga 2 kg 2 ryba mrożona Dorsz 2 kg 3 ryba mrożona Miruna 31 kg 4 makrela wędzona 2 kg 5 makrela mrożona 2 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15200000-0,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2018-09-03
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:

Kryterium

Znaczenie

cena

100,00


6) INFORMACJE DODATKOWE:

Część nr:

7

Nazwa:

Dostawa pieczywa

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Zapotrzebowanie miesięczne na artykuły spożywcze: 1 chleb pełnoziarnisty krojony 24 szt 2 chleb razowy Swojski lub równoważny 40 szt. 3 chleb krojony 90 szt 4 bułki grahamki 200 szt. 5 bułki poznańskie 30 szt. 6 bułki kajzerki 330 szt. 7 bułka tarta 32 szt. 8 bułka słodka z kruszonką 45 szt. 9 bułka słodka z dżemem 50 szt. 10 bułka słodka z budyniem 48 szt. 11 rogale z jabłkiem 20 szt 12 pączki 30 szt
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15810000-9,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2018-09-03
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:

Kryterium

Znaczenie

cena

100,00


6) INFORMACJE DODATKOWE:

 

 SIWZ i załączniki - .zip


 

Informacje o dokumencie:
  • Informację wprowawdził(a) do BIP: Administrator
  • Data udostępnienia w BIP: 2018-08-06
  • Informacja zaktualizowana przez: Administrator
  • Data ostatniej aktualizacji: 2018-08-06 15:29:59
  • Liczba odsłon: 302

[Liczba odsłon: 1756662]

przewiń do góry