Ogłoszenie nr 558597-N-2017 z dnia 2017-07-26 r.
Gmina Sanniki: Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2017/2018
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie
Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie
Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do
jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie
mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub
wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający
powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie
Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają
postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz
osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw
członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z
zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające
zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Sanniki, krajowy numer
identyfikacyjny 61101591600000, ul. ul. Warszawska 169 , 09540
Sanniki, woj. mazowieckie, państwo Polska, tel. 24 277 68 51, , e-mail
urbanekagata@wp.pl, , faks 24 277 68 51, 277 78 15.
Adres strony internetowej (URL): www.sanniki.bip.org.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i
urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku
wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego
przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii
Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie
postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania
odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez
każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w
imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania
można uzyskać pod adresem (URL)
Tak
www.sanniki.bip.org.pl
Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja
istotnych warunków zamówienia
Tak
www.sanniki.bip.org.pl
Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji
można uzyskać pod adresem
Nie
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy
przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres
Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o
dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:
Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w
postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
Forma pisemna
Adres:
Urząd Gminy Sannikach, ul. Warszawska 169, 09-540 Sanniki. pokój nr 10
(sekretariat)
Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można
uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i dostawa
artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w
Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2017/2018
Numer referencyjny: DG.271.6.2017
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog
techniczny
Nie
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w
odniesieniu do:
wszystkich części
Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie
następujących części lub grup części:
Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone
zamówienie jednemu wykonawcy:
II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i
ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i
wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie
zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Przedmiotem
zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły
Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w
Sannikach w roku szkolnym 2017/2018. Dostawa artykułów objętych niniejszym
zamówieniem odbywać się będzie w ilościach wcześniej zamówionych przez
intendentki. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości poszczególnych
artykułów wymienionych w planowanym zapotrzebowaniu miesięcznym. Dostarczane
produkty muszą spełniać wymogi sanitarnohigieniczne właściwe dla danej
kategorii produktu w zakresie przewidzianym przez ustawę o bezpieczeństwie
żywności. Wykonawca jest zobowiązany do dostarczania artykułów najlepszej
jakości, tj. świeżych, I gatunku, czystych, z właściwym terminem przydatności
do spożycia. Wszystkie produkty wymienione w siwz z nazwy należy traktować jako
produkty określające standardy jakościowe. Zamawiający dopuszcza możliwość
zaoferowania artykułów równoważnych. Artykuł równoważny powinien mieć parametry
jakościowe, wydajnościowe i smakowe nie gorsze niż wskazany z nazwy produkt. W
przypadku zaoferowania przez Wykonawcę artykułu równoważnego należy podać nazwę
artykułu i producenta. Zamówienie obejmuje artykuły spożywcze z następujących
grup asortymentowych: Część I: mięso, produkty mięsno-wędliniarskie i
drób,Część II: mleko i przetwory mleczne, Część III: owoce i przetwory owocowe,
Część IV: warzywa i przetwory warzywne, Część V: przyprawy, makarony, mąki i
kasze, Część VI: ryby, Część VII: pieczywo. 2. Zamawiający dopuszcza składanie
ofert częściowych na dowolnie wybrane pakiety artykułów spożywczych.
II.5) Główny kod CPV: 15000000-8
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV |
15100000-9 |
15500000-3 |
15300000-1 |
15400000-2 |
15600000-4 |
15800000-6 |
15200000-0 |
15810000-9 |
II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje
informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa
całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub
dynamicznego systemu zakupów)
II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust.
1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną
udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust.
6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który
została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny
system zakupów:
miesiącach: lub dniach:
lub
data rozpoczęcia: 2017-09-04 lub zakończenia:
II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia
określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Zamawiający nie określa wymagań w zakresie spełniania tego
warunku.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Zamawiający nie określa wymagań w zakresie spełniania tego
warunku.
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Zamawiający nie określa wymagań w zakresie spełniania tego
warunku.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o
dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności
przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub
doświadczeniu tych osób:
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1
ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24
ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne
podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt
1 ustawy Pzp)
III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu
warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
6.1. odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1, 6.2. jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt. VIII ppkt. 6.1) SIWZ składa odpowiadające im dokumenty, wystawione w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: -nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. Dokument w tym zakresie powinien być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt.6.2., zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby.
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W
POSTĘPOWANIU:
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
1. Pełnomocnictwo /oryginał/ osoby lub osób podpisujących ofertę - jeżeli uprawnienie do podpisu nie wynika bezpośrednio z załączonych dokumentów. 2.W przypadku złożenia oferty wspólnej – pełnomocnictwo udzielone liderowi, 3.Zobowiązanie podmiotu trzeciego( jeżeli dotyczy) – załącznik nr 4. 4.Kalkulacja cenowa – załącznik nr 7.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium
IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:
IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub
dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia
do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:
IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty
zasadniczej:
Nie
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału
w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny,
partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców
Kryteria selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:
Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:
Informacje dodatkowe:
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje
dotyczące dynamicznego systemu zakupów:
Informacje dodatkowe:
W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie
ofert w formie katalogów elektronicznych:
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji
potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu
zakupów:
IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg
nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji
elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z
opisu przedmiotu zamówienia:
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji
elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie
będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości
postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i
specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji
elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do
następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria |
Znaczenie |
cena za wykonanie całości zamówienia |
100,00 |
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg
nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo
innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie
ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
Informacje dodatkowe
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego
opisu:
Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu
konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania
ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
Wstępny harmonogram postępowania:
Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
Informacje dodatkowe:
IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym
muszą odpowiadać wszystkie oferty:
Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających
negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w
specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Informacje dodatkowe:
IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do
następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w
licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej
umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór
umowy:
Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:
Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do
treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
1. Wszelkie zmiany i uzupełnienia treści niniejszej umowy mogą być dokonane za
zgodą obu stron wyrażoną na piśmie pod rygorem nieważności. 2. Zamawiający
dopuszcza możliwość dokonania w umowie następujących zmian: 2.1.zmiana
gramatury dostarczanych produktów w przypadku wprowadzenia przez producenta
innej gramatury niż określona w ofercie Wykonawcy, 2.2. zmiana asortymentu w
przypadku wstrzymania, zaprzestania produkcji, wycofania z rynku lub zmiany
marki, z zastrzeżeniem, iż oferowany zamiennik musi odpowiadać parametrom co
najmniej takim jak oferowany produkt, z gwarancję zachowania oferowanej ceny,
2.3. zmiana cen produktów w przypadku, gdy z powodu istotnej zmiany ceny
nieprzewidzianej przy zawarciu umowy, spełnienie przedmiotu umowy groziłoby
jednej ze stron rażącą stratą, 2.4. zmiana ilości w poszczególnych grupach
asortymentowych artykułów wymienionych w załączniku nr 1do umowy z zachowaniem
cen jednostkowych, 2.5. czas trwania umowy może zostać przedłużony aneksem o
maksymalnie 3 miesiące, w przypadku gdy łączna maksymalna wartość umowy
określona w § 1 ust 1 nie została przekroczona o 10%.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli
dotyczy):
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym
IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w
postępowaniu:
Data: 2017-08-03, godzina: 10:20,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia
zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z
ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:
Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o
dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> Język polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego
terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w
przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz
niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa
członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być
przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia,
jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace
rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub
części zamówienia, nie zostały mu przyznane Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
Część nr: |
1 |
Nazwa: |
Dostawa mięsa, produktów mięsno-wędliniarskich i drobiu |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość,
zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie
zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego
-określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty
budowlane:Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły
spożywcze: Lp. Nazwa produktu zapotrzebowanie na m-c jednostki 1 schab z kością
25 kg 2 schab bez kości 20 kg 3 pachwina wędzona 7 kg 4 łopatka bez kości 60 kg
5 żeberka 50 kg 6 wołowina rosołowa 5 kg 7 golonka 2 kg 8 mięso mielone 5 kg 9
mięso na gulasz 20 kg 10 flaki drobiowe 12 kg 11 boczek 7 kg 12 wołowina bez
kości 38 kg 13 polędwica sopocka 3 kg 14 kiełbasa podwawelska 8 kg 15 kiełbasa
biała surowa 17 kg 16 kiełbasa śląska 13 kg 17 pasztetowa Podlaski lub
równoważna 4 kg 18 szynka z indyka 14 kg 19 szynka 3 kg 20 kurczaki 65 kg 21
udka 18 kg 22 piersi z kością 20 kg 23 porcje rosołowe 12 kg 24 skrzydełka 35
kg 25 filet z kurczaka 20 kg 26 wątróbka drobiowa 10 kg 27 pałeczki z kurczaka
46 kg 28 mięso mielone z indyka 10 kg 29 skrzydełka z indyka 6 kg 30
polędwiczki wieprzowe 7 kg 31 karkówka 5 kg 32 indyk faszerowany 3 kg 33 szynka
swojska 3 kg 34 polędwica miodowa 3 kg 35 polędwica z warzywami 3 kg 36
kiełbasa krakowska podsuszana 3 kg 37 parówki drobiowe 3 kg 38 szynka surowa 8
kg 39 żołądki drobiowe 2 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15100000-9,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT: 0,0
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2017-09-04
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena za wykonanie całosci zamówienia |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
2 |
Nazwa: |
Dostawa mleka i przetworów mlecznych |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość,
zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie
zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego
-określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty
budowlane:Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze:
Lp. Nazwa produktu zapotrzebowanie na m-c jednostki 1 ser biały – półtłusty 57
kg 2 mleko w butelce 2% 110 l 3 śmietana 30% (0,5l) 84 szt. 4 masło śmietankowe
- 200g 109 szt. 5 masło roślinne w kubku - 250g 36 szt. 6 serek
"Danio" lub równoważny - 150g 186 szt. 7 serek „Twój smak” lub
równoważny - 200g 10 szt. 8 ser żółty gouda lub równoważny 4 kg 9 jogurt
(mały)- 120g Danone Gratka lub równoważny 78 szt. 10 jogurt naturalny 370g Zott
lub równoważny 20 szt. 11 jogurt smakowy 150g Jogobella lub równoważny 170 szt.
12 masło klarowane 500g Mlekowita lub równoważne 8 szt. 13 śmietana 18% 400g
Piątnica lub równoważna 15 szt. 14 jogurt naturalny typu greckiego 440g Bakoma
lub równoważny 31 szt. 15 serek topiony 100g Hochland lub równoważny 14 szt. 16
ser feta 270g Mlekowita lub równoważny 9 szt. 17 maślanka 750g Łowicz lub
równoważna 4 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15500000-3,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT: 0,0
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2017-09-04
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena za za wykonanie całosci zamówienia |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
3 |
Nazwa: |
Dostawa owoców i przetworów owocowych |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość,
zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie
zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego
-określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty
budowlane:Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły
spożywcze Lp. Nazwa produktu zapotrzebowanie na m-c jednostki 1 jabłka 130 kg 2
cytryny 11 kg 3 banany 47 kg 4 dżem truskawkowy 280g z Łowicza lub równoważny
27 szt. 5 dżem brzoskwiniowy 280g z Łowicza lub równoważny 10 szt. 6 dżem
wiśniowy 280 g Łowicz lub równoważny 20 szt. 7 powidła śliwkowe 400g 3 szt. 8
truskawki mrożone 450g 37 kg 9 wiśnie mrożone 450g 22 kg 10 mandarynki 28 kg 11
truskawki (produkty sezonowe) 17 kg 12 gruszki 21 kg 13 winogron 1 kg 14
brzoskwinie 5 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15300000-1,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT: 0,0
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2017-09-04
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena za wykonanie całosci zamówienia |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
4 |
Nazwa: |
Dostawa warzyw i przetworów warzywnych |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość,
zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie
zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego
-określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty
budowlane:Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły
spożywcze: Lp. Nazwa produktu zapotrzebowanie na m-c jednostki 1 ziemniaki 620
kg 2 ziemniaki młode 70 kg 3 marchew 59 kg 4 pietruszka 26 kg 5 por 23 kg 6
pieczarki 13 kg 7 pomidory 11 kg 8 ogórki świeże 21 kg 9 groch 5 kg 10 koper 26
p 11 natka pietruszki 14 p 12 cebula 12 kg 13 cebula czerwona 2 kg 14 kapusta
pekińska 19 kg 15 kapusta biała 11 kg 16 kapusta młoda w sezonie 17 szt. 17
kapusta kwaszona 33 kg 18 seler 21 kg 19 fasola szparagowa 2 kg 20 fasola 10 kg
21 kalafior świeży 2 kg 22 kalafior mrożony 450 g 16 szt. 23 szpinak mrożony
450g Hortex lub równoważny 7 szt. 24 fasola mrożona 450g 7 szt. 25 sałata
zwykła 10 szt. 26 sałata lodowa 21 szt. 27 mix sałat 100g 15 szt. 28 koncentrat
pomidorowy 30% 190g Łowicz lub równoważny 43 szt. 29 sok pomidorowy 1l Fortuna
lub równoważny 5 szt. 30 rzodkiewka 6 p 31 chrzan biały w słoiku 200g Victus
lub równoważny 3 szt. 32 kapusta czerwona 6 kg 33 ogórki kwaszone 25 kg 34
kapusta włoska 2 szt. 35 przecier szczawiowy siekany w słoiku 200g 25 szt. 36
barszcz ukraiński 400g Unifreeze lub równoważny 16 szt. 37 Mieszanka 7-mio
sładnikowa Unifreeze lub równoważna 6 szt. 38 buraki ćwikłowe 38 kg 39
kukurydza w puszce 400g Kwidzyn lub równoważna 8 szt. 40 groszek zielony w
puszce 450g Kwidzyn lub równoważny 10 szt. 41 groszek zielony mrożony 450g
Hortex lub równoważny 4 szt. 42 brokuły świeże 3 kg 43 szczypiorek 8 p 44
papryka surowa 1 kg 45 czosnek 9 szt. 46 soczewica czerwona 350g Sante lub
równoważna 1 p
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15300000-1,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT: 0,0
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2017-09-04
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena za wykonanie całosci zamówienia |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
5 |
Nazwa: |
Dostawa przypraw, makaronów, maki i kaszy |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość,
zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie
zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego
-określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty
budowlane:Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły
spożywcze: Lp. Nazwa produktu zapotrzebowanie na m-c jednostki 1 mąka
szymanowska lub równoważna typ 480 36 kg 2 mąka wieloziarnista Lubella 400g lub
równoważna 2 kg 3 mąka pszenna typ 500 5 kg 4 mąka ziemniaczana Kupiec lub
równoważna 1 kg 5 makaron świderki 400g Anna lub równoważny 85 szt. 6 makaron
rosołowy 400g Vela lub równoważny 80 szt. 7 makaron krajanka 400g Vela lub
równoważny 5 szt. 8 makaron wieloziarnisty Lubella 400g lub równoważny 31 szt.
9 makaron Semolina 500g lub równoważny 33 szt. 10 ryż w saszetkach Kupiec 400g
lub równoważny 19 szt. 11 ryż Kupiec lub równoważny 16 kg 12 kasza manna Kupiec
lub równoważna 5 kg 13 kasza jęczmienna Kupiec lub równoważna 14 kg 14 kasza
jęczmienna w saszetkach 400g Kupiec lub równoważna 13 szt. 15 kasza gryczana w
saszetkach 400g Kupiec lub równoważna 3 szt. 16 kasza jaglana 350g Sante lub
równoważna 5 szt. 17 otręby pszenne 150g Sante lub równoważne 2 szt. 18 płatki
owsiane 400g Kupiec lub równoważne 4 szt. 19 sezam 300g Sante lub równoważny 3
szt. 20 migdały płatki 60g Siesta lub równoważne 2 szt. 21 nasiona słonecznika
150g Sante lub równoważne 2 szt. 22 pestki dyni 100g Bakalland lub równoważne 2
szt. 23 groszek prysiowy 100g Jumar lub równoważny 8 szt. 24 grzanki 150g Mamut
lub równoważne 8 szt. 25 cukier 140 kg 26 cukier waniliowy 16g Delecta lub
równoważny 17 szt. 27 sól 12 kg 28 sól morska 350g Sante lub równoważna 8 szt.
29 kwasek cytrynowy 50g Delecta lub równoważny 13 szt. 30 liść laurowy Apetitta
lub równoważny 7 szt. 31 keczup 900g 1 szt. 32 keczup łagodny w tubie 480g
Włocławek lub równoważny 8 szt. 33 przyprawa Degusta lub równoważna 200g 1 szt.
34 barszcz biały 165g Winiary lub równoważny 6 szt. 35 majeranek 20g Cykoria
lub równoważny 21 szt. 36 papryka słodka mielona 20g Apetitta lub równoważna 12
szt. 37 pieprz mielony 20g Apetitta lub równoważny 18 szt. 38 warzywa suszone-
liofilizowane- 300g ViVio lub równoważne 4 szt. 39 natka pietruszki suszona 8g
Kamis lub równoważna 4 szt. 40 kurkuma 20g Prymat lub równoważna 8 szt. 41
curry Apetitta 20g lub równoważna 1 szt. 42 tymianek 10g Apetitta lub
równoważny 3 szt. 43 zioła prowansalskie 10g Apetitta lub równoważne 11 szt. 44
rozmaryn 15g Kamis lub równoważny 2 szt. 45 gałka muszkatołowa mielona 15g
Apetitta lub równoważna 1 szt. 46 oregano 10g Apetitta lub równoważny 9 szt. 47
Bazylia 10g Apetitta lub równoważna 9 szt. 48 ziele angielskie 20g Apetitta lub
równoważne 5 szt. 49 płatki kukurydziane Corn Flakes 600g lub równoważne 5 szt.
50 jajka duże 580 szt. 51 herbata granulowana Lipton 90g lub równoważna 8 szt.
52 olej uniwersalny 1l Kujawski lub równoważny 47 szt. 53 oliwa z oliwek 0,5 l
Bulerias lub równoważna 3 szt. 54 majonez pomorski Ocetix 620g lub równoważny 4
szt. 55 Ocet 0,5 l 10% 1 szt. 56 Żurek 0,5 l 9 szt. 57 cynamon 15g 2 szt. 58
pieprz w ziarnach 20g 2 szt. 59 budyń 64g Delecta lub równoważny 20 szt. 60
Kisiel 58 g Delecta lub równoważny 20 szt. 61 galaretka Delecta 75 g lub
równoważna 5 szt. 62 herbata ekspresowa 100 torebek Saga lub równoważna 6 szt.
63 herbata ekspresowa owocowa 25 torebek Saga lub równoważna 14 szt. 64 mięta w
saszetkach Posti 30g lub równoważna 17 szt. 65 mięta świeża w doniczce 4 szt.
66 kakao granulowane Puchatek 350g lub równoważne 4 szt. 67 musztarda mała 210g
1 szt. 68 miód naturalny wielokwiatowy 350 g Podravka lub równoważny 14 szt. 69
sos spaghetti Łowicz 350 g lub równoważny 16 szt. 70 sos sałatkowy Knorr 9 g
lub równoważny 2 szt. 71 sos buraczany 200 g 17 szt. 72 sos grzybowy 40 g
Winiary lub równoważny 33 szt. 73 sos słodko-kwaśny 350 g 15 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15400000-2, 15600000-4, 15800000-6
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT: 0,0
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2017-09-04
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena za wykonanie całosci zamówienia |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
6 |
Nazwa: |
Dostawa ryb |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość,
zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie
zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego
-określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty
budowlane:Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły
spożywcze: Lp. Nazwa produktu zapotrzebowanie na m-c jednostki 1 ryba Panga 4
kg 2 ryba mrożona Dorsz 3 kg 3 ryba mrożona Miruna 34 kg 4 makrela wędzona 5 kg
5 makrela mrożona 2 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15200000-0,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT: 0,0
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2017-09-04
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena za wykonanie całosci zamówienia |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
7 |
Nazwa: |
Dostawa pieczywa |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość,
zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie
zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego
-określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty
budowlane:Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły
spożywcze: Lp. Nazwa produktu zapotrzebowanie na m-c jednostki 1 chleb
pełnoziarnisty krojony 60 szt. 2 chleb razowy Swojski lub równoważny 59 szt. 3
chleb krojony 90 szt. 4 bułki grahamki 240 szt. 5 bułki poznańskie 35 szt. 6
bułki kajzerki 260 szt. 7 bułka tarta 35 szt. 8 bułka słodka z kruszonką 20
szt. 9 bułka słodka z dżemem 20 szt. 10 bułka słodka z budyniem 20 szt. razem:
839
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15810000-9,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości
zamówienia):
Wartość bez VAT: 0,0
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2017-09-04
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena za wykonanie całosci zamówienia |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
SIWZ wraz z załącznikami - .zip
Informacje o dokumencie:
- Informację wprowawdził(a) do BIP: Administrator
- Data udostępnienia w BIP: 2017-07-26
- Informacja zaktualizowana przez: Administrator
- Data ostatniej aktualizacji: 2017-07-26 16:00:12
- Liczba odsłon: 295