Sanniki: Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2014/2015
Numer ogłoszenia: 270956 - 2014; data zamieszczenia: 13.08.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Sanniki , ul. Warszawska 169, 09-540 Sanniki, woj. mazowieckie, tel. 24 277 68 51, faks 24 277 68 51, 277 78 15.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sanniki.bip.org.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2014/2015.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2014/2015. Dostawa artykułów objętych niniejszym zamówieniem odbywać się będzie w ilościach wcześniej zamówionych przez intendentki. Dostarczane produkty muszą spełniać wymogi sanitarnohigieniczne właściwe dla danej kategorii produktu w zakresie przewidzianym przez ustawę o bezpieczeństwie żywności. Wszystkie nazwy produktów podane przez Zamawiającego w specyfikacji istotnych warunków zamówienia należy traktować jako standardy jakościowe. Zamawiający dopuszcza możliwość zaoferowania artykułów równoważnych. Artykuł równoważny powinien mieć parametry nie gorsze niż wskazany z nazwy produkt. W przypadku zaoferowania przez Wykonawcę artykułu równoważnego należy podać nazwę artykułu i producenta. Zamówienie obejmuje artykuły spożywcze z następujących grup asortymentowych: 1. Mięso, produkty mięsno-wędliniarskie i drób, 2. Mleko i przetwory mleczne, 3. Owoce i przetwory owocowe, 4. Warzywa i przetwory warzywne, 5. Przyprawy, makarony, mąki i kasze, 6. Ryby, 7. Pieczywo. Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia określony jest w opisie części zamówienia..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.09.2014.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
· III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
o Zamawiający nie wyznacza szczegółowych warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu na podstawie art. 22 ust. 1 Ustawy Prawo zamówień publicznych.
o
· III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
o Zamawiający nie wyznacza szczegółowych warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu na podstawie art. 22 ust. 1 Ustawy Prawo zamówień publicznych.
o
· III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
o Zamawiający nie wyznacza szczegółowych warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu na podstawie art. 22 ust. 1 Ustawy Prawo zamówień publicznych.
o
· III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
o Zamawiający nie wyznacza szczegółowych warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu na podstawie art. 22 ust. 1 Ustawy Prawo zamówień publicznych.
o
· III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
o Zamawiający nie wyznacza szczegółowych warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu na podstawie art. 22 ust. 1 Ustawy Prawo zamówień publicznych.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Wykaz pozostałych dokumentów składających się na ofertę: Formularz ofertowy - załącznik nr 1 do SIWZ, Kalkulacja cenowa - załącznik nr 5 do SIWZ. Wykonawca wypełnia formularz ofertowy oraz kalkulację cenową w zakresie oferowanych do wykonania części. Dokumenty wymagane w przypadku składania oferty wspólnej. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia, w takim przypadku dla ustanowionego pełnomocnika do oferty należy załączyć pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu lub do reprezentowania w postępowaniu i do zawarcia umowy. Oferta winna zawierać: oświadczenia i dokumenty opisane w pkt. III.4.2), III.4.4 oraz Oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu na podstawie art. 22 ust.1 Ustawy - Prawo zamówień publicznych- wg załącznika nr 2 do SIWZ dla każdego wykonawcy z osobna, pozostałe dokumenty mogą być złożone wspólnie. Dokumenty podmiotów zagranicznych. Jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt. III.4.3.1) zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie w który określa się także osoby uprawnione do reprezentacji wykonawcy złożone przed właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, lub przed notariuszem - wystawione z odpowiednią datą wymaganą dla tych dokumentów.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
V.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Wszelkie zmiany i uzupełnienia treści niniejszej umowy mogą być dokonane za zgodą obu stron wyrażoną na piśmie pod rygorem nieważności. 2. Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania w umowie następujących zmian: 2.1.zmiana gramatury dostarczanych produktów w przypadku wprowadzenia przez producenta innej gramatury niż określona w ofercie Wykonawcy, 2.2. zmiana asortymentu w przypadku wstrzymania, zaprzestania produkcji, wycofania z rynku lub zmiany marki, z zastrzeżeniem, iż oferowany zamiennik musi odpowiadać parametrom co najmniej takim jak oferowany produkt, z gwarancję zachowania oferowanej ceny, 2.3. zmiana cen produktów w przypadku, gdy z powodu istotnej zmiany ceny nieprzewidzianej przy zawarciu umowy, spełnienie przedmiotu umowy groziłoby jednej ze stron rażącą stratą.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sanniki.bip.org.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Urząd Gminy w Sannikach, ul. Warszawska 169, 09-540 Sanniki, pokój nr 14.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.08.2014 godzina 09:50, miejsce: Urząd Gminy w Sannikach, ul. Warszawska 169, 09-540 Sanniki, pokój nr 10 (sekretariat).
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Zakup i dostawa mięsa, produktów mięsno-wędliniarskich i drobiu..
· 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze: Lp. Nazwa produktu Zapotrzebowanie na miesiąc jednostki 1 schab z kością 18 kg 2 schab bez kości 20 Kg 3 pachwina wędzona 6 Kg 4 łopatka bez kości 28 Kg 5 żeberka 32 Kg 6 wołowina rosołowa 7 Kg 7 golonka 2 Kg 8 mięso mielone 20 kg 9 mięso na gulasz 24 kg 10 flaki drobiowe 11 kg 11 boczek 6 kg 12 wołowina bez kości 5 kg 13 polędwica sopocka 5 kg 14 kiełbasa podwawelska 11 kg 15 kiełbasa biała surowa 14 kg 16 kiełbasa zwyczajna 1 kg 17 kiełbasa szynkówka 5 kg 18 kiełbasa śląska 4 kg 19 kaszanka 1 kg 20 Pasztetowa drobiowa Duda lub równoważna 3 kg 21 salceson 1 kg 22 szynka z indyka 13 kg 23 szynka 5 kg 24 pasztet drobiowy (puszka)- 155 g 8 szt. 25 kiełbasa parówkowa 3 kg 26 mortadela 3 kg 27 kurczaki 74 kg 28 udka 22 kg 29 żołądki 5 kg 30 piersi z kością 30 kg 31 porcje rosołowe 12 kg 32 skrzydełka 36 kg 33 filet z kurczaka 20 kg 34 wątróbka drobiowa 11 kg 35 pałeczki z kurczaka 46 kg 36 serduszka drobiowe 5 kg.
· 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2014.
· 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zakup i dostawa mleka i przetworów mlecznych.
· 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze: Lp. Nazwa produktu Zapotrzebowanie na miesiąc Jednostki 1 ser biały - półtłusty 52 kg 2 mleko w folii 2% 91 litry 3 śmietana 30% (0,5l) 105 szt. 4 masło śmietankowe - 200g 107 szt. 5 masło roślinne w kubku - 250g 41 szt. 6 serek Danio lub równoważny - 150g 197 szt. 7 serek Twój smak lub równoważny - 200g 10 szt. 8 ser żółty Gouda lub równoważny 4 kg 9 jogurt (mały)- 120g Danone Gratka lub równoważny 71 szt. 10 jogurt naturalny 390g 22 szt. 11 jogurt smakowy 150g 130 szt. 12 lody w kubku Ice Mastry 300 ml lub równoważne 20 szt..
· 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2014.
· 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Zakup i dostawa owoców i przetworów mlecznych.
· 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze: L.p Nazwa produktu Zapotrzebowanie na miesiąc Jednostki 1 jabłka 120 kg 2 cytryny 13 kg 3 banany 40 kg 4 dżem brzoskwiniowy 280g z Łowicza lub równoważny 26 szt. 5 dżem truskawkowy 280g z Łowicza lub równoważny 33 szt. 6 Dżem wiśniowy 280g Łowicz lub równoważny 15 szt. 7 powidła śliwkowe 400g 4 szt. 8 kompot wiśniowy 3 litry 9 sok Paola 440 ml lub równoważny 112 szt. 10 kompot truskawkowy 3 litry 11 mandarynki 7 kg 12 truskawki (produkty sezonowe) 20 kg 13 winogrona 1 kg.
· 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2014.
· 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Zakup i dostawa warzyw i przetworów warzywnych.
· 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze: L.p Nazwa produktu Zapotrzebowanie na miesiąc Jednostki 1 ziemniaki 720 kg 2 ziemniaki młode 100 kg 3 marchew 60 kg 4 pietruszka 26 kg 5 por 24 kg 6 pieczarki 10 kg 7 pomidory 12 kg 8 ogórki świeże 21 kg 9 groch 5 kg 10 koper 18 pęczki 11 natka pietruszki 21 pęczki 12 cebula 14 kg 13 kapusta pekińska 17 kg 14 kapusta biała 9 kg 15 kapusta młoda w sezonie 20 szt. 16 kapusta kwaszona 23 kg 17 seler 18 kg 18 fasola szparagowa 4 kg 19 fasola 7 kg 20 kalafior świeży 3 kg 21 kalafior mrożony 450 g 7 szt. 22 fasola mrożona 450g 2 szt. 23 sałata 12 szt. 24 koncentrat pomidorowy 30% 190g 34 szt. 25 rzodkiewka 6 pęczki 26 chrzan biały w słoiku 200g 2 szt. 27 kapusta czerwona 5 kg 28 ogórki kwaszone 13 kg 29 kapusta włoska 3 szt. 30 przecier szczawiowy siekany w słoiku 200 g 20 szt. 31 ogórki konserwowe 900 ml 25 słoiki 32 buraki ćwikłowe 40 kg 33 kukurydza w puszcze 400 g 8 szt. 34 brokuły świeże 3 kg 35 szczypiorek 8 pęczki 36 groszek zielony w puszce - 400g 10 szt. 37 papryka surowa 1 kg.
· 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2014.
· 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: zakup i dostawa przypraw, makaronów, mąki i kaszy.
· 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze: L.p Nazwa produktu Zapotrzebowanie na miesiąc Jednostki 1 mąka szymanowska lub równoważna typ 480 26 kg 2 mąka pszenna typ 500 10 kg 3 makaron świderki - 400g Vela lub równoważny 21 szt. 4 makaron rosołowy - 400g Vela lub równoważny 60 szt. 5 makaron krajanka - 400g Vela lub równoważny 11 szt. 6 kasza manna Kupiec lub równoważna 4 kg 7 ryż Kupiec lub równoważny 15 kg 8 ryż w saszetkach 400g 10 szt. 9 kasza jęczmienna Kupiec lub równoważna 5 kg 10 kasza jęczmienna w saszetkach 400g 1 szt. 11 cukier 110 kg 12 sól 12 kg 13 kwasek cytrynowy 50g 12 szt. 14 liść laurowy 7 g 7 szt. 15 ketchup 900 g 1 szt. 16 keczup łagodny w tubce 480g Włocławek lub równoważny 10 szt. 17 mąka ziemniaczana Kupiec lub równoważna 2 kg 18 Przyprawa Vegeta lub równoważna - 200g 80 szt. 19 barszcz biały 65 g 48 szt. 20 majeranek 20g Cykoria lub równoważny 19 szt. 21 papryka słodka mielona 20g 4 szt. 22 pieprz mielony 20g 15 szt. 23 ziele angielskie 20g 4 szt. 24 kostki rosołowe drobiowe 60 g 40 szt. 25 bulion w butelce 200g 10 szt. 26 płatki czekoladowe 500g Nestle (kulki) lub równoważne 5 szt. 27 płatki kukurydziane 500g Cornflakes lub równoważne 6 szt. 28 jajka duże 652 szt. 29 smalec 200 g 30 szt. 30 herbata granulowana 90g Saga lub równoważna 11 szt. 31 herbata granulowana 90g Lipton lub równoważna 10 szt. 32 olej uniwersalny 1 litrowy Kujawski lub równoważny 45 szt. 33 majonez 620 g pomorski Ocetix lub równoważny 10 szt. 34 ocet 0,5 l 10% 1 szt. 35 batony - 43g Lion lub równoważne 10 szt. 36 cukier waniliowy 16 g Delecta lub równoważny 25 szt. 37 sos sałatkowy 9g Knorr lub równoważny 15 szt. 38 sos buraczany 200g 4 szt. 39 żurek 0,5 l 3 szt. 40 cynamon 15g 1 szt. 41 pieprz w ziarnach 20g 4 szt. 42 sos pieczarkowy 34g Winiary lub równoważny 6 szt. 43 sos grzybowy 40g 7 szt. 44 budyń 64g 20 szt. 45 kisiel 58g 30 szt. 46 galaretka 75g Delecta lub równoważna 5 szt. 47 przyprawa do kurczaka 35g 5 szt. 48 herbata ekspresowa (100 torebek) Saga lub równoważna 5 szt. 49 krem czekoladowy NUTELLA 180g lub równoważny 55 szt. 50 kakao granulowane Puchatek lub równoważne - 350g 4 szt. 51 kawa zbożowa INKA 150 g lub równoważna 4 szt. 52 sos słodko-kwaśny (mały) 350g 50 szt. 53 zupa fasolowa 66 g Winiary lub równoważna 20 szt. 54 zupa grochowa 55 g Winiary lub równoważna 20 szt. 55 zupa pieczarkowa 45 g Winiary lub równoważna 20 szt. 56 Batony Grześki w polewie lub równoważne - 28g 215 szt. 57 Batony Grześki bez polewy lub równoważne - 28g 1 szt. 58 Batony 50g Góralki lub równoważne 223 szt. 59 soczek ze słomką -200 ml 81 szt. 60 musztarda mała 210 g 2 szt. 61 musztarda 280g sarepska w tubce Kamis lub równoważna 1 szt. 62 miód naturalny wielokwiatowy 350g Podravka lub równoważny 3 szt. 63 czekolada gorzka 100 g 1 szt. 64 czekolada nadziewana 100g 30 szt. 65 batony Pawełki 45 g lub równoważne 1 szt..
· 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2014.
· 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Zakup i dostawa ryb.
· 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze: Lp. Nazwa produktu ilość jednostka 1. ryba panga 1 kg 2. ryba mrożona dorsz 10 kg 3. ryba mrożona miruna 9 kg.
· 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2014.
· 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Zakup i dostawa pieczywa.
· 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze: L.p Nazwa produktu Zapotrzebowanie na miesiąc Jednostki 1 Pączki 41 szt. 2 bułka słodka z kruszonką 80 szt. 3 bułka słodka z dżemem 35 szt. 4 bułka słodka z budyniem 40 szt. 5 chleb pełnoziarnisty (krojony) 20 szt. 6 chleb krojony 90 szt. 7 bułki grahamki 10 szt. 8 bułki poznańskie 40 szt. 9 bułki kajzerki 420 szt. 10 bułka tarta 500g 32 szt. 11 Ciasto drożdżowe Słubickie lub równoważne 3 kg 12 Precelki 1 szt..
· 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2014.
· 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
Informacje o dokumencie:
- Informację wprowawdził(a) do BIP: Administrator
- Data udostępnienia w BIP: 2014-08-13
- Informacja zaktualizowana przez: Administrator
- Data ostatniej aktualizacji: 2014-08-13 14:57:50
- Liczba odsłon: 277