GMINA SANNIKI

Sanniki: Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2012-2013


Numer ogłoszenia: 177289 - 2012; data zamieszczenia: 16.08.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Sanniki , ul. Warszawska 169, 09-540 Sanniki, woj. mazowieckie, tel. 24 277 68 51, faks 24 277 68 51, 277 78 15.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sanniki.bip.org.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2012-2013.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2012/2013. kod CPV: 15.00.00.00-8 żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne Zamówienie obejmuje artykuły spożywcze z następujących grup asortymentowych: Część I: mięso, produkty mięsno-wędliniarskie i drób kod CPV: 15100000-9 Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze: Lp. Nazwa produktu ilość jednostka 1. schab z kością 19 kg 2. schab bez kości 20 kg 3. pachwina wędzona 7 kg 4. łopatka bez kości 41 kg 5. żeberka 44 kg 6. wołowina rosołowa 3 kg 7. golonka 5 kg 8. mięso mielone 22 kg 9. mięso na gulasz 20 kg 10. flaki drobiowe 13 kg 11. boczek 8 kg 12. wołowina bez kości 10 kg 13. wątróbka wieprzowa 6 kg 14. kiełbasa podwawelska 12 kg 15. kiełbasa biała surowa 12 kg 16. kiełbasa zwyczajna 2 kg 17. kiełbasa szynkówka 5 kg 18. kiełbasa śląska 2 kg 19. kaszanka 1 kg 20. pasztetowa 2 kg 21. salceson 2 kg 22. szynka z indyka 10 kg 23. szynka 6 kg 24. pasztet drobiowy (puszka)- 155 g 10 szt. 25. kiełbasa parówkowa 7 kg 26. mortadela 2 kg 27. kurczaki 48 kg 28. udka 22 kg 29. żołądki 6 kg 30. piersi z kością 26 kg 31. porcje rosołowe 12 kg 32. skrzydełka 33 kg 33. filet z kurczaka 20 kg 34. wątróbka drobiowa 10 kg 35. pałeczki z kurczaka 40 kg 36. serduszka drobiowe 10 kg Część II: mleko i przetwory mleczne kod CPV: 15500000-3 Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze: Lp. Nazwa produktu ilość jednostka 1. ser biały - półtłusty - 60 kg 2. mleko w folii 2% - 93 litry 3. śmietana 30% (0,5l) - 111 szt. 4. masło śmietankowe - 200g 80 szt. 5. masło roślinne w kubku - 250g 23 szt. 6. serek Danio lub równoważny - 150g 192 szt. 7. serek Twój smak lub równoważny - 200g 15 szt. 8. ser żółty żółty Gouda lub równoważny - 4 kg 9. jogurt (mały)- 120g - 250 szt. 10. jogurt naturalny 390g - 18 szt. 11. jogurt smakowy 150g - 240 szt. 12. masło ostrołęckie lub równoważne - 200g 43 szt. 13. Lody w kubku Ice Mastry 300ml - 50 szt. Część III: owoce i przetwory owocowe kod CPV: 15300000-1 Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze: Lp. Nazwa produktu Ilość jednostka 1. jabłka - 103 kg 2. cytryny - 14 kg 3. banany - 40 kg 4. dżem brzoskwiniowy 280g z Łowicza lub równoważny - 8 szt. 5. dżem truskawkowy 380g z Łowicza lub równoważny - 41 szt. 6. dżem wiśniowy 280g Łowicz lub równoważny - 25 szt. 7. powidła śliwkowe 400g - 2 szt. 8. kompot wiśniowy - 8 litry 9. sok Paola 440 ml lub równoważny - 112 szt. 10. kompot truskawkowy - 6 litry 11. mandarynki - 10 kg 12. truskawki(produkty sezonowe) - 8 kg 13. winogron - 4 kg Część IV: warzywa i przetwory warzywne - kod CPV: 15300000-1 Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze: Lp. Nazwa produktu ilość jednostka 1. ziemniaki - 672 kg 2. ziemniaki młode - 43 kg 3. marchew - 71 kg 4. pietruszka - 19 kg 5. por - 20 kg 6. pieczarki - 8 kg 7. pomidory - 13 kg 8. ogórki świeże - 25 kg 9. groch - 6 kg 10. koper - 43 pęczki 11. natka pietruszki - 23 pęczki 12. cebula - 10 kg 13. kapusta pekińska - 11 kg 14. kapusta biała - 8 kg 15. kapusta młoda w sezonie - 13 szt. 16. kapusta kwaszona - 37 kg 17. seler - 17 kg 18. Fasola szparagowa - 2 kg 19. Fasola - 5 kg 20. kalafior świeży - 4 kg 21. kalafior mrożony 450 g - 8 szt. 22. fasola mrożona 450g - 3 szt. 23. sałata - 13 szt. 24. koncentrat pomidorowy 30% 190g - 40 szt. 25. rzodkiewka - 7 pęczki 26. chrzan biały w słoiku 200g - 2 szt. 27. kapusta czerwona - 3 kg 28. ogórki kwaszone - 13 kg 29. kapusta włoska - 4 szt. 30. przecier szczawiowy siekany w słoiku 200 g - 12 szt. 31. ogórki konserwowe 900 ml - 31 słoiki 32. buraki ćwikłowe - 35 kg 33. kukurydza w puszcze 400 g - 10 szt. 34. brokuły świeże - 3 kg 35. szczypiorek - 10 pęczki 36. groszek zielony w puszce 400g - 10 szt. 37. włoszczyzna - 63 pęczki 38. papryka surowa - 3 kg. 39. czosnek - 2 szt. Część V: przyprawy, makarony, mąki i kasze kod CPV: 1540000-2, 15600000-4, 15800000-6 Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze: Lp. ilość jednostka 1. mąka szymanowska lub równoważna typ 480 - 15 kg 2. mąka pszenna typ 500 - 9 kg 3. makaron świderki 400g - 30 szt. 4. kasza manna Kupiec lub równoważna - 3 kg 5. ryż Kupiec lub równoważny - 14 kg 6. ryż w saszetkach 400 g - 4 szt. 7. kasza jęczmienna Kupiec lub równoważna - 10 kg 8. kasza jęczmienna w saszetkach 400g - 19 szt. 9. cukier - 110 kg 10. sól - 18 kg 11. kwasek cytrynowy 50g - 15 szt. 12. liść laurowy 7 g - 9 szt. 13. ketchup 900 g - 5 szt. 14. ketchup łagodny w tubce Włocławek lub równoważny - 1 szt. 15. mąka ziemniaczana - 3 kg 16. makaron rosołowy 250 g Vela lub równoważny - 67 szt. 17. Przyprawa Vegeta lub równoważna 200g - 75 szt. 18. barszcz biały 65 g - 51 szt. 19. majeranek 20g - 13 szt. 20. papryka słodka mielona 20g - 4 szt. 21. pieprz mielony 20g - 12 szt. 22. ziele angielskie 20g - 3 szt. 23. kostki rosołowe drobiowe 60 g - 30 szt. 24. bulion w butelce 200g - 5 szt. 25. płatki czekoladowe 500g Nestle (kulki) lub równoważne - 5 szt. 26. płatki kukurydziane 500g Cornflkes lub równoważne - 5 szt. 27. jajka duże - 618 szt. 28. smalec 200 g - 25 szt. 29. herbata granulowana 90g - 11 szt. 30. olej uniwersalny 1 litrowy Kujawski lub równoważny - 45 szt. 31. majonez 620 g pomorski Ocetix lub równoważny - 14 szt. 32. ocet 0,5 l 10% - 3 szt. 33. batony 43g - 52 szt. 34. cukier waniliowy 16 g Delekta lub równoważny - 14 szt. 35. planta (tłuszcz do smażenia) 200g lub równoważny - 8 szt. 36. sos sałatkowy 9g Knorr lub równoważny - 11 szt. 37. sos buraczany 200g - 1 szt. 38. żurek 0,5 l - 2 szt. 39. cynamon 15g - 1 szt. 40. pieprz w ziarnach 20g - 2 szt. 41. pieprz mielony 20g - 1 szt. 42. sos pieczarkowy 34g - 12 szt. 43. sos grzybowy 40g - 14 szt. 44. budyń 64g Delecta lub równoważny - 20 szt. 45. kisiel 58g Delecta lub równoważny - 30 szt. 46. galaretka 75gDelecta lub równoważna - 20 szt. 47. przyprawa do kurczaka 35g - 5 szt. 48. herbata ekspresowa (100 torebek) Saga lub równoważna - 6 szt. 49. krem czekoladowy NUTELLA 180g lub równoważny - 10 szt. 50. kakao granulowane Puchatek lub równoważne 350g - 4 szt. 51. kawa zbożowa INKA 150 g lub równoważna - 4 szt. 52. sos słodko-kwaśny (mały) 350g - 29 szt. 53. zupa fasolowa 66 g -20 szt. 54. zupa grochowa 55 g - 20 szt. 55. zupa pieczarkowa 45 g - 20 szt. 56. Batony Grześki w polewie lub równoważne 28g - 221 szt. 57. Batony Grześki bez polewy lub równoważne 28g - 5 szt. 58. Batony 50g Góralki lub równoważne - 120 szt. 59. soczek ze słomką 200 ml - 205 szt. 60. musztarda mała 210 g - 3 szt. 61. Musztarda 280g sarepska w tubce Kamis lub równoważna - 1 szt. 62. Miód naturalny wielokwiatowy 350g Podravka lub równoważny - 2 szt. CzęśćVI: ryby kod CPV: 15200000-0 Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze: Lp. Nazwa produktu ilość jednostka 1. ryba panga - 19 kg 2. ryba mrożona dorsz - 10 kg 3. ryba mrożona miruna - 13 kg Część VII: pieczywo kod CPV: 15810000-9 Planowane zapotrzebowanie miesięczne na wskazane artykuły spożywcze: Lp. Nazwa produktu ilość jednostka 1. pączki - 94 szt. 2. bułka słodka z kruszonką - 25 szt. 3. bułka słodka z dżemem - 25 szt. 4. bułka słodka z budyniem - 25 szt. 5. chleb krojony - 2 szt. 6. chleb razowy - 10 szt. 7. chleb pełnoziarnisty (krojony) - 20 szt. 8. chleb cały 0,60kg - 85 szt. 9. bułki grahamki - 33 szt. 10. bułki poznańskie - 38 szt. 11. bułki kajzerki - 370 szt. 12. bułka tarta - 42 szt. 13. precelki - 19 szt. 14. ciasto drożdżowe - 2 kg. Wszystkie nazwy produktów podane przez Zamawiającego w specyfikacji istotnych warunków zamówienia należy traktować jako standardy jakościowe. Zamawiający dopuszcza możliwość zaoferowania artykułów równoważnych. Jakość artykułów równoważnych nie może być gorsza od jakości produktów określonych nazwą. Artykuł rówoważny powinien mieć parametry nie gorsze niż wskazany z nazwy produkt. W przypadku zaoferowania przez Wykonawcę artykułu równoważnego należy podać nazwę artykułu i producenta. Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach odbywać się będzie w ilościach wcześniej zamówionych przez intendentki..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9, 15.50.00.00-3, 15.30.00.00-1, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6, 15.20.00.00-0, 15.81.00.00-9.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 03.09.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

·         III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

o        Zamawiający nie wyznacza szczegółowych warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu na podstawie art.22 ust.1 Ustawy Prawo zamówień publicznych

·         III.3.2) Wiedza i doświadczenie

Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

o        Zamawiający nie wyznacza szczegółowych warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu na podstawie art.22 ust.1 Ustawy Prawo zamówień publicznych

·         III.3.3) Potencjał techniczny

Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

o        Zamawiający nie wyznacza szczegółowych warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu na podstawie art.22 ust.1 Ustawy Prawo zamówień publicznych

·         III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

o        Zamawiający nie wyznacza szczegółowych warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu na podstawie art.22 ust.1 Ustawy Prawo zamówień publicznych

·         III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

o        Zamawiający nie wyznacza szczegółowych warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu na podstawie art.22 ust.1 Ustawy Prawo zamówień publicznych

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

·         III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

·         III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Wykaz pozostałych dokumentów składających się na ofertę: Formularz ofertowy - załącznik nr 1 do SIWZ, Kalkulacja cenowa - załącznik nr 5 do SIWZ. Wykonawca wypełnia formularz ofertowy oraz kalkulację cenową w zakresie oferowanych do wykonania części. Dokumenty wymagane w przypadku składania oferty wspólnej. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia, w takim przypadku dla ustanowionego pełnomocnika do oferty należy załączyć pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu lub do reprezentowania w postępowaniu i do zawarcia umowy. Oferta winna zawierać: oświadczenia i dokumenty opisane w pkt. III.4.2) oraz Oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu na podstawie art. 22 ust.1 Ustawy - Prawo zamówień publicznych- wg załącznika nr 2 do SIWZ dla każdego wykonawcy z osobna, pozostałe dokumenty mogą być złożone wspólnie. Dokumenty podmiotów zagranicznych. Jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt. III.4.3.1) zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sadowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania - wystawione z odpowiednią datą wymaganą dla tych dokumentów. Formularz ofertowy - załącznik nr1 do SIWZ. 3.2. Kalkulacja cenowa - załącznik nr 5

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Wszelkie zmiany i uzupełnienia treści niniejszej umowy mogą być dokonane za zgodą obu stron wyrażoną na piśmie pod rygorem nieważności. 2. Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania w umowie następujących zmian: 2.1.zmiana gramatury dostarczanych produktów w przypadku wprowadzenia przez producenta innej gramatury niż określona w ofercie Wykonawcy, 2.2. zmiana asortymentu w przypadku wstrzymania, zaprzestania produkcji, wycofania z rynku lub zmiany marki, z zastrzeżeniem, iż oferowany zamiennik musi odpowiadać parametrom co najmniej takim jak oferowany produkt, z gwarancję zachowania oferowanej ceny, 2.3. zmiana cen produktów w przypadku, gdy z powodu istotnej zmiany ceny nieprzewidzianej przy zawarciu umowy, spełnienie przedmiotu umowy groziłoby jednej ze stron rażącą stratą

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sanniki.bip.org.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Urząd Gminy w Sannikach ul. Warszawka 169, 09-540 Sanniki, pokój nr 14.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 24.08.2012 godzina 10:20, miejsce: Urząd Gminy w Sannikach ul. Warszawka 169, 09-540 Sanniki, pokój nr 14 (sekretariat).

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso, produkty mięsno - wędliniarskie i drób.

·         1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp.Nazwa produktu, ilość, jednostka 1. schab z kością 19 kg 2. schab bez kości 20 kg 3. pachwina wędzona 7 kg 4. łopatka bez kości 41 kg 5. żeberka 42 kg 6. wołowina rosołowa 3 kg 7. golonka 5 kg 8. mięso mielone 22 kg 9. mięso na gulasz 20 kg 10. flaki drobiowe 13 kg 11. boczek 8 kg 12. wołowina bez kości 10 kg 13. wątróbka wieprzowa 6 kg 14. kiełbasa podwawelska 12 kg 15. kiełbasa biała surowa 12 kg 16. kiełbasa zwyczajna 2 kg 17. kiełbasa szynkówka 5 kg 18. kaszanka 1 kg 19. kiełbasa śląska 2 kg 20. pasztetowa 2 kg 21. salceson 2 kg 22. szynka z indyka 10 kg 23. szynka 6 kg 24. pasztet drobiowy (puszka)- 155 g 10 szt. 25. kiełbasa parówkowa 35 kg 26. mortadela 2 kg 27. kurczaki 48 kg 28. udka 22 kg 29. żołądki 6 kg 30. piersi z kością 26 kg 31. porcje rosołowe 12 kg 32. skrzydełka 33 kg 33. filet z kurczaka 20 kg 34. wątróbka drobiowa 10 kg 35. pałeczki z kurczaka 40 kg 36. serduszka drobiowe 10 kg.

·         2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

·         3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 03.09.2012.

·         4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mleko i przetwory mleczne.

·         1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp.Nazwa produktu ilość jednostka 1. ser biały - półtłusty 60 kg 2. mleko w folii 2% 93 litry 3. śmietana 30% (0,5l) 111 szt. 4. masło śmietankowe - 200g 80 szt. 5. masło roślinne w kubku - 250g 23 szt. 6. serek Danio lub równoważny - 150g 192 szt. 7. serek Twój smak lub równoważny - 200g 15 szt. 8. ser żółty Gouda lub równoważny 4 kg 9. jogurt (mały)- 120g 250 szt. 10. jogurt naturalny 390g 18 szt. 11. jogurt smakowy 150g 240 szt. 12. masło ostrołęckie lub równoważne - 200g 43 szt. 13. Lody w kubku Ice Mastry 300ml 50 szt..

·         2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

·         3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 03.09.2012.

·         4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Owoce i przetwory owocowe.

·         1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu Ilość jednostka 1. jabłka 103 kg 2. cytryny 14 kg 3. banany 40 kg 4. dżem brzoskwiniowy 280g z Łowicza lub równoważny 8 szt. 5. dżem truskawkowy 380g z Łowicza lub równoważny 41 szt. 6. dżem wiśniowy 280g Łowicz lub równoważny 25 szt. 7. powidła śliwkowe 400g 2 szt. 8. kompot wiśniowy 8 litry 9. sok Paola 440 ml lub równoważny - 112 szt. 10. kompot truskawkowy 6 litry 11. mandarynki 10 kg 12. truskawki(produkty sezonowe) 8 kg 13. winogron 4 kg.

·         2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

·         3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 03.09.2012.

·         4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Warzywa i przetwory warzywne.

·         1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. ziemniaki 672 kg 2. ziemniaki młode 43 kg 3. marchew 71 kg 4. pietruszka 19 kg 5. por 20 kg 6. pieczarki 8 kg 7. pomidory 13 kg 8. ogórki świeże 25 kg 9. groch 6 kg 10. koper 43 pęczki 11. natka pietruszki 23 pęczki 12. cebula 10 kg 13. kapusta pekińska 11 kg 14. kapusta biała 8 kg 15. kapusta młoda w sezonie 13 szt. 16. kapusta kwaszona 37 kg 17. seler 17 kg 18. Fasola szparagowa 2 kg 19. Fasola 5 kg 20. kalafior świeży 4 kg 21. kalafior mrożony 450 g 8 szt. 22. fasola mrożona 450g 3 szt. 23. sałata 13 szt. 24. koncentrat pomidorowy 30% 190g 40 szt. 25. rzodkiewka 7 pęczki 26. chrzan biały w słoiku 200g 2 szt. 27. kapusta czerwona 3 kg 28. ogórki kwaszone 13 kg 29. kapusta włoska 10 szt. 30. przecier szczawiowy siekany w słoiku 200 g 12 szt. 31. ogórki konserwowe 900 ml 31 słoiki 32. buraki ćwikłowe 35 kg 33. kukurydza w puszcze 400 g 10 szt. 34. brokuły świeże 3 kg 35. szczypiorek 10 pęczki 36. groszek zielony w puszce - 400g 10 szt. 37. włoszczyzna 63 pęczki 38. papryka surowa 3 kg. 39. czosnek 2 szt..

·         2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

·         3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 03.09.2012.

·         4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Przyprawy, makarony, mąki i kasze.

·         1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa ilość jednostka 1. mąka szymanowska lub równoważna typ 480 15 kg 2. mąka pszenna typ 500 9 kg 3. makaron świderki - 400g 30 szt. 4. kasza manna Kupiec lub równoważna 3 kg 5. ryż Kupiec lub równoważny 14 kg 6.ryż w saszetkach 400 g 4 szt. 7. kasza jęczmienna Kupiec lub równoważna 10 kg 8. kasza jęczmienna w saszetkach 400g 19 szt. 9. cukier 110 kg 10. sól 18 kg 11. kwasek cytrynowy 50g 15 szt. 12. liść laurowy 7 g 9 szt. 13. ketchup 900 g 5 szt. 14. ketchup łagodny w tubce Włocławek lub równoważny 1 szt. 15. mąka ziemniaczana 3 kg 16. makaron rosołowy 250 g Vela lub równoważny 67 szt. 17. Przyprawa Vegeta lub równoważna - 200g 75 szt. 18. barszcz biały 65 g 51 szt. 19. majeranek 20g 13 szt. 20. papryka słodka mielona 20g 4 szt. 21. pieprz mielony 20g 12 szt. 22. ziele angielskie 20g 3 szt. 23. kostki rosołowe drobiowe 60 g 30 szt. 24. bulion w butelce 200g 5 szt. 25. płatki czekoladowe 500g Nestle (kulki) lub równoważne 5 szt. 26. płatki kukurydziane 500g Cornflkes lub równoważne 5 szt. 27. jajka duże 618 szt. 28. smalec 200 g 25 szt. 29. herbata granulowana 90g 11 szt. 30. olej uniwersalny 1 litrowy Kujawski lub równoważny 45 szt. 31. majonez 620 g pomorski Ocetix lub równoważny 14 szt. 32. ocet 0,5 l 10% 3 szt. 33. batony - 43g 52 szt. 34. cukier waniliowy 16 g Delekta lub równoważny 14 szt. 35. planta (tłuszcz do smażenia) 200g lub równoważny 8 szt. 36. sos sałatkowy 9g Knorr lub równoważny 11 szt. 37. sos buraczany 200g 1 szt. 38. żurek 0,5 l 2 szt. 39. cynamon 15g 1 szt. 40. pieprz w ziarnach 20g 2 szt. 41. pieprz mielony 20g 1 szt. 42. sos pieczarkowy 34g 12 szt. 43. sos grzybowy 40g 14 szt. 44. budyń 64g 20 szt. 45.kisiel Delecta 58 g 30 szt. 46.galaretka Delecta 75 g lub równoważna 20 szt. 47. przyprawa do kurczaka 35g 5 szt. 48. herbata ekspresowa (100 torebek) Saga lub równoważna 6 szt. 49. krem czekoladowy NUTELLA 180g lub równoważny 10 szt. 50. kakao granulowane Puchatek lub równoważne - 350g 4 szt. 51. kawa zbożowa INKA 150 g lub równoważna 4 szt. 52. sos słodko-kwaśny (mały) 350g 60 szt. 53. zupa fasolowa 66 g 20 szt. 54. zupa grochowa 55 g 20 szt. 55. zupa pieczarkowa 45 g 20 szt. 56. Batony Grześki w polewie lub równoważne - 28g 280 szt. 57. Batony Grześki bez polewy lub równoważne - 28g 160 szt. 58. Batony 50 g Góralki lub równoważne 120 szt. 59. soczek ze słomką -200 ml 120 szt. 60. musztarda mała 210 g 3 szt. 61. Musztarda 280g sarepska w tubce Kamis lub równoważna 1 szt. 62. Miód naturalny wielokwiatowy 350g Podravka lub równoważny 2 szt..

·         2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.

·         3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 03.09.2012.

·         4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Ryby.

·         1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu ilość jednostka 1. ryba panga 19 kg 2. ryba mrożona dorsz 10 kg 3. ryba mrożona miruna 13 kg.

·         2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.

·         3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 03.09.2012.

·         4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Pieczywo.

·         1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu ilość jednostka 1. pączki 94 szt. 2. bułka słodka z kruszonką 25 szt. 3. bułka słodka z dżemem 25 szt. 4. bułka słodka z budyniem 25 szt. 5. chleb krojony 2 szt. 6. chleb razowy 10 szt. 7. chleb pełnoziarnisty (krojony) 20 szt. 8. chleb cały 0,60kg 85 szt. 9. bułki grahamki 33 szt. 10. bułki poznańskie 38 szt. 11. bułki kajzerki 370 szt. 12. bułka tarta 42 szt. 13. precelki 19 szt. 14. ciasto drożdżowe 2 kg..

·         2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

·         3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 03.09.2012.

·         4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

WÓJT GMINY SANNIKI

Gabriel Wieczorek

 

 

siwz_art_sp.doc

zalaczniki_art_sp.zip

Informacje o dokumencie:
  • Informację wprowawdził(a) do BIP: Administrator
  • Data udostępnienia w BIP: 2012-08-16
  • Informacja zaktualizowana przez: Administrator
  • Data ostatniej aktualizacji: 2012-08-16 15:03:49
  • Liczba odsłon: 622
  • Historia dokumentu:

[Liczba odsłon: 1614170]

przewiń do góry